information om bröstförminskning & möjliga komplikationer

Bröstförminskning , eller minskning mammaplasty , är ett kirurgiskt ingrepp används för att lindra patienter från smärta i samband med tunga bröst . Detta sker genom att ta bort överflödigt fett , körtelvävnad och hud för att skapa en form och storlek att lämpligen passar patientens kropp . Som med alla kirurgiska ingrepp , det finns potentiella komplikationer . Men fördelarna med bröstförminskning väger ofta tyngre riskerna , därför gör det till ett populärt val för patienter med stora , tunga bröst .

Fördelar

bröstförminskning kan minska den känslomässiga och fysiska komplikationer i samband med att ha stora bröst . Till exempel , stora bröst gör fysisk aktivitet , såsom löpning eller dans , mycket utmanande och smärtsam . Det kan också leda till nacke, rygg och axlar smärta i samband med övervikt . På en känslomässig nivå , kan bröstförminskning lösa många av självkänsla och självmedvetenhet känslor som är förknippade med stora , hängande bröst .

Tekniker

Det finns ett antal tekniker som används av kirurger , och teknik urval beror på storlek, form , grad av minskning och ärrbildning förväntningar för varje patient. De vise Mönster är den vanligaste metoden för bröstförminskning som kännetecknas av sin ankare-form snitt . Den Lejour Tekniken kännetecknas av en brist på övergripande snitt och är ofta som en slickepinne snitt . En annan alternativ är " scarless bröstförminskning ", vilket görs genom små snitt och fettsugning .

Recovery

Efter operationen , bandage och stygn kommer att användas för att stänga snitt områden . Dessutom kan ett sår avlopp användas för att avlägsna överflödig vätska eller blod som kan samlas efter operation . Dessutom , medan varje kirurg ger olika instruktioner , är den allmänna riktlinjer för att minimera tunga lyft , undvika att bära behå med underwires och avstå från fysisk aktivitet tills blåmärken och svullnad försvinner .

Risker

De vanligaste riskerna förknippade med bröst minskning operation inkluderar asymmetriska bröst , frågor känsla och potentiella amning komplikationer . Medan asymmetriska bröst är ovanligt efter operation , det är en risk som kan mildras genom att välja en utbildad kirurg . När det gäller känsla frågor , ympning graden av bröstvårtan sysselsatta under operation har en betydande inverkan på nivån på sensation förlust . Om känslan förlust är särskilt oroande , välja en av de icke-ympning metoder för att minska risken . Dessutom känsla frågor är ofta tillfälliga och vanligen inte har långsiktiga effekter . Slutligen , när det gäller amning är risken direkt samband med den metod som valts för operation. Som en allmän regel , desto mer glandular och bindväv som förblir oberörd , det är bättre är dina chanser för amning i framtiden . Men när körtelvävnad och bindväv måste tas bort, är en del av mjölkgångarna också bort , vilket ökar risken för framtida komplikationer .

Komplikationer

listan över potentiella komplikationer relaterade till bröstförminskning är mycket lika till komplikationer i samband med någon invasiv kirurgi . Dessa potentiella komplikationer är blödning , biverkning till anestesi , infektion eller hematom . Dessutom är de flesta berör patienter ärrbildning i samband med bröstförminskning . Omfattningen av efter operationen ärrbildning kan variera beroende på vilken metod som används , hud hälsa och allmänt hy . Lyckligtvis kommer de flesta ärr blekna inom ett år efter operationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.