orthoscopic knäoperation förfaranden

Artroskopisk knäoperation har revolutionerat ortopedi . Fler och fler komplexa och svåra operationer kan utföras nu med artroskopisk instrument , undvika större snitt och mer invasiv kirurgi . Förmågan att göra två eller tre små snitt och utföra komplicerade operationer som krävs för att fastställa och läka skadade knän har ökat möjligheterna för kirurger att göra mer på kortare tid och med mindre stilleståndstid på patientens sida

Funktion

Artroskopisk knäoperation använder 2-3 små snitt för att infoga verktyg som gör det möjligt för läkare för att se inom knäleden med hjälp av en kamera och ett ljus , som gör att läkare att utföra komplicerade operationer och reparationer och att hålla risken för infektion låg . Återvinningskvoten är snabb , som invasionen av kroppen är minimal och ingången till det gemensamma är så liten som möjligt . Genom att använda artroskopisk kirurgi i stället för öppen kirurgi har kirurgen minimerad risk och återhämtning för patienten . Fler och fler operationer nu utförs arthroscopically , som tekniken fortsätter att göra förbättringar i de verktyg kirurger använder för sin handel .

Funktioner

När snittet för instrumenten görs , är det första röret placeras inne i leden, där en kamera med en lätt kommer att fungera som ögon kirurgen . Bilden från kameran är förstorad på en skärm, ungefär som ett videospel . Det andra röret införas sprutar knät fullt av saltvatten och håller det hela , så att läkaren kan se utrymmen i knäet . Den tredje är för de instrument som läkare använder för att utföra reparationer och andra nödvändiga arbetet inom knäleden själv . Storleken på en artroskopisk knäoperation reparation är minimal på utsidan . Det finns vanligtvis tre en-tums snitt , ibland ännu mindre , som gjorts i olika platser runt knäleden. Arbetet inom det gemensamma kan vara ganska omfattande , dock så utseende kan vara vilseledande . Det arbete som utförts av en kirurg i kroppen kan vara mycket mer påträngande än utseende på utsidan .

Betydelse

Betydelsen av artroskopisk kontra öppet knäoperation är enorm . En öppen knäoperation presenterar en mycket större fönster för infektion, vilket kan vara dödligt i en gemensam . Öppna knäoperation utplånar quad muskeln under en mycket längre tid än de små snitt görs för artroskopisk kirurgi. Smärta är mycket mindre med mindre snitt som gjorts av artroskopisk verktyg . Sjukhusvistelse är mycket kortare , om de behövs överhuvudtaget. De flesta artroskopisk förfaranden kan ske på polikliniskt . Återvinning är snabbare eftersom kroppen har mindre yta att läka , och ärrbildning är minimal jämfört med de stora ärr öppna knäoperation . Användningen av artroskopisk kirurgi har förändrats inom ortopedisk kirurgi dramatiskt .

Fördelar

Artroskopisk kirurgi har enorma fördelar jämfört med öppen knäoperation . Mindre snitt göra för snabbare återhämtning och mindre chans för infektion . Förmåga att kirurgen kan utföra komplicerade förfaranden med mindre instrument gör operationen mindre invasiva , och mindre skadliga för omgivande vävnader och muskler . Varje gång du minska den totala stress eller invasion av det gemensamma ökar du graden av återvinning och minska den tid som behövs för sjukgymnastik . En annan fördel med artroskopisk kirurgi är att många kan utföras . Det finns ett begränsat antal gånger ett knä tål öppen kirurgi . Artroskopisk kirurgi " räddar " den öppna operationer för när de är absolut nödvändigt.

Effekter

Effekterna av artroskopisk kirurgi är oftast framgångsrika . Innan en läkare utför en operation , bör det ha varit en utmattning av andra behandlingar. När kirurgi har införts som bästa åtgärden kommer fördelarna uppväger riskerna . Omedelbara effekter av kirurgin kommer att vara svullnad , smärta och stelhet. Efter detta kommer att quad svaghet och behovet av sjukgymnastik . Jämfört med öppna knäoperation , som kan ha en lång återhämtningsperiod som huden och vävnader HEA-Att skaffa nödvändiga sjukgymnastik smärtsamt som ärrvävnad är sträckt och manipuleras-artroskopisk knäoperation har en mycket snabbare återhämtning tid. Sjukgymnastik kan startas inom en dag av kirurgi , och gör snabba framsteg , eftersom snitten är små och läker snabbt . När en tillfredsställande period av sjukgymnastik har lämnats , finns det oftast ingen sjuk verkan från operationen alls-bara de övergripande positiva resultatet kirurgen var ute efter .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.