vasektomi biverkningar

En vasektomi är en kirurgisk sterilisering utförs på en man . Det är ett gemensamt kontor förfarande under vilken tid läkaren tar bort en del av kanalen som bär spermierna till urinröret . Operationen tar mindre än en timme att utföra

Smärta

Som med alla kirurgiska ingrepp ska patienten förvänta sig att känna mild till måttlig smärta . Läkemedel som over-the-counter Motrin eller receptbelagda Vicodin kan behandla fysiska obehag . En viss svullnad är normalt ; patienter kan tillämpa is till pungen så ofta det behövs

Infektion

Risk för infektion ökar om patienten badar i en balja med vatten. Snittet bör förvaras torrt under 48 timmar efter ingreppet .

epididymit

Inflammation och ömhet i testiklarna kan förekomma periodvis under det första året . Detta villkor går oftast iväg på egen hand inom en vecka .

hematom

Vissa män upplever en liten blödning i pungen . De kan ha svullnad och lätt ömhet i flera dagar . Mycket mindre vanligt är det få patienter kan ha större blödningar i pungen leder till svår inflammation som kan ta flera månader att läka .

Sperm Granulom

Om spermier läcker från den plats där vasektomi ägde rum , en noncancerous massa kunde form . Det varierar från person till person om det finns smärta eller obehag vid platsen för klump .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.