komplikationer av laproscopic operation

Laparoskopisk kirurgi är det alternativ kirurger välja i ett försök att utföra minimalt invasiva kirurgiska ingrepp. Många regler, såsom kirurgi gallblåsa , hysterektomi och vikt operationer minskning , nu utförs med laparoskopisk metoder . Det här alternativet kräver normalt att mindre tid i operationssalen och en kortare återhämtningstid. Istället för ett stort buksnitt krävs en laparoskopisk kirurgi 2-3 små snitt med vilka medel överförs . Medan laparoskopisk kirurgi har vissa fördelar jämfört med öppen kirurgi , bär det fortfarande samma riskerna med att buken kirurgiska ingrepp , liksom komplikationer som är specifika för denna typ av förfarande .

Effects

Allmänt kirurgiska komplikationer innehålla följande: anestesi-relaterade andningsproblem , infektion i snittet platser , blodkärlsskador , blödning och postoperativa ärrbråck . Dessa komplikationer är inte specifika för laparoskopisk kirurgi

Typer

Det finns tre kategorier av laparoskopisk kirurgi komplikationer . tillgång närstående , de som orsakas av införandet av koldioxid eller dikväveoxid till bukhålan ( pneumoperitoneum ) , och processrätt . Den typ av processuella komplikation varierar med typ av laparoskopisk förfarande som utförs ( gallblåsa kontra hysterektomi , till exempel) .

Identifiering

Access komplikationer i samband med laparoskopisk kirurgi omfattar i ett problem som uppstår i skapandet av snitt och införa de instrument in i bukhålan . Den koldioxid som används under förfarandet för att skapa pneumoperitoneum kan absorberas och orsaka en skadlig , sura skick blodet.

Överväganden

tarm och blod skador fartyget finns allvarliga komplikationer i samband med laparoskopisk kirurgi . Dessa oavsiktliga skador är vanligt orsakas av kirurgiska instrument under förfarandet.

Varning

Tecken och symtom på laparoskopisk kirurgi komplikationer kan inte ske förrän efter att en patient har avslutats hem . Det är viktigt att omedelbart rapportera till läkaren inga oväntade förändringar eller symptom .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.