risker för LASIK

LASIK ( Laser Assisted I setu keratomileusis ) är en typ av laser ögonoperationer utföras av en oftalmologisk kirurg för behandling av flera ögonsjukdomar , inklusive astigmatism , myopi ( närsynthet ) och översynthet ( långsynthet ) . Risker med LASIK kirurgi är mycket sällsynta. Ungefär 1 procent av patienterna drabbas av allvarliga komplikationer , men de omfattar dubbelseende , se halos på natten eller torra ögon . De flesta komplikationer kan korrigeras med ytterligare operation

Hur Lasik fungerar

ögonläkare utför LASIK kirurgi med att markera din hornhinna med en bläck markör för att avgöra var han kommer att skära en tunn cirkulär flik i hornhinnan . Efter att ha klippt hornhinnan han lägger tillbaka locket och med hjälp av en laser ljus , rättar han och omformar hornhinnan . Detta förfarande fungerar för astigmatism , och för närsynt och framsynta synkorrigering .

LASIK Kirurgi

LASIK görs som en poliklinisk operation . Proceduren är smärtfri och kräver ingen bedövning ( även kirurgen får tillämpa en mild bedövningsmedel droppe i ögonen ) . Beroende på råd från din ögonläkare , kan du ha LASIK utföras på båda ögonen samma dag , eller den vänstra öga en vecka och rätten följande ( eller vice versa) . Oavsett omständigheterna i din operation , varar Lasik förfarande mindre än fem minuter , och du släpps strax efter att du har vilat en stund . Du måste ha någon att följa dig till operation för att köra dig hem .

Varning

lider av täta torkning av ögonen bör informera sin läkare först. Torra ögon ska behandlas innan LASIK utförs . Din ögonläkare kommer också att ställa en rad detaljerade frågor sjukdomshistoria och göra en fullständig ögonundersökning för att du kommer att bli en framgångsrik kandidat för operation .

Hälsa och Vision Risker

riskerna är minimala och sällsynta för LASIK kandidater . Det finns en risk ( även om en liten en ) på hornhinnan luckan blir fördrivna , vilket kan vara smärtsamt och kräver mer läkningstiden . Det är viktigt att du vila ögonen och inte gör något ansträngande aktiviteter under en vecka efter LASIK utförs . Andra komplikationer ( som kan behandlas med medicinering och /eller korrigerande operation ) inkluderar natt bländning , dubbelseende , dimsyn , torra ögon eller ögoninfektion . Sällan en patient upplever regression (vilket innebär att operationen gjort sin vision bättre för en kort tid, men allt eftersom tiden går hon upplever en försämring av synen ) . Detta kan korrigeras med en reparation kirurgi .

Studier

I ett online undersökning gjord av Harris Interactive år 2003 var 93 procent av LASIK kirurgi patienter nöjda med de övergripande resultaten av deras LASIK kirurgi . Av dessa uttryckte 73 procent att de önskade att de hade haft operation förr . Ytterligare studier av LASIK kirurgi komplikationer tyder på att de är mycket sällsynta. A 2006 av American Journal of Ophthalmology uppgav att en hornhinna förskjutning uppkommer cirka 0,3 till 5,7 procent av tiden .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.