mekanismer för att avlägsna mol eller fräknar

För att ha en mullvad bort , måste du besöka en hudläkare , som kommer att utvärdera vilken metod för avlägsnande är säkert för dig . Några av de förfaranden för att ta bort födelsemärken omfatta rakning excision , elliptiska excision och laserbehandling . Fräkne avlägsnande är något lättare eftersom dina alternativ med laser terapi för att minska pigment och mindre effektiva freckle borttagning grädde för att lätta på huden . Även om du väljer att inte ha din mullvad eller freckle bort , är det viktigt att ha din dermatolog kontrollera alla mullvadar och fräknar eftersom de kan precancerösa eller cancer .

Shave Excision

För att ta bort ett freckle eller mullvad av raka excision , kommer din hudläkare administrera en bedövande , lokalbedövning sedan försiktigt skär runt och under mullvad eller fräkne . Raka excision har potential att orsaka en liten yta indrag och även färg ofullkomlighet där mullvad eller freckle hade varit. Enligt Redding dermatologi Medical Group , är melanocyterna ofta kvar under ytan av det borttagna mullvad . Dessa återstående mullvad celler kan leda till mullvaden att växa ut igen eller orsaka åter pigmentering , vilket lämnar ett märke mörkare än färgen på den borttagna mullvad .

Elliptical Excision

I likhet med raka excision innebär elliptiska excision din hudläkare skära runt en mullvad eller freckle men också att ta bort huden under mullvad eller fräkne . Den exponerad hud är då stängd upp . Den elliptiska excision förfarande är nödvändigt om du är mottagliga för melanom och åter pigmentering . Narkos används för att bedöva det drabbade området före ingreppet . Med denna borttagning metod , finns möjligheten att utveckla ett ärr . Det finns också en risk för blödningar och infektioner , och du bör kontakta din läkare om du märker kraftig blödning eller smärta efter ingreppet .

laserkirurgi

laserkirurgi är bäst används för att avlägsna platt mullvadar som är bruna eller svarta och fräknar. En grön ljus som avges från lasern enheten leds över freckle eller mullvad . Melanin i freckle eller mullvad bryts upp och absorberas av huden . Din läkare kommer att använda en lokalbedövning eller använda en topisk kräm för att bedöva området som arbetat så att du inte kommer att känna lasern . Detta förfarande kräver minst tre läkarbesök för fullständig borttagning av varumärket . Du kan uppleva Läkta efter ingreppet , men det bör avta inom en vecka. Kontakta din läkare om blåmärken eller smärta fortsätter .

freckle Removal Cream

freckle Removal Cream är en hud blekning som bleker i överhuden , det första lagret av huden . Detta förfarande är det billigaste men inte fungerar så bra som laser operation på grund av omgivande hud är blekt i processen av att använda krämen på ett fräkne . Eftersom blekning grädde lättar både den omkringliggande huden och freckle kommer freckle fortfarande synliga .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.