ryggmärgen kirurgi komplikationer

Ryggmärgen är mycket känslig , så när operationen utförs finns det en risk att allvarliga komplikationer kan inträffa . Om kirurgen gör bara ett fel flytta , kan patienten få allvarliga komplikationer . Spinal-sladden kirurgi kandidaterna bör ta sig tid att lära sig om möjliga komplikationer innan de genomgick förfarandet

allmän narkos

Allmän anestesi är den typ av bedövning som sätter en patient att sova , men kan orsaka vissa patienter att uppleva komplikationer . Dessa komplikationer kan leda till lungorna infektioner , problem med lungorna , och kan öka en persons risk att drabbas av stroke , hjärtattack eller blodpropp . Om en person har en allergisk reaktion , kan han uppleva anafylaktisk chock ( stängning av halsen ) , vilket kan leda till döden . Narkos kan också öka en persons risk att utveckla lunginflammation .

Infektion

Alla kirurgiska ingrepp omfattar infektion som en risk . Denna potential spinal-sladden kirurgi komplikation kan normalt behandlas enkelt . Men om det inte upptäcks i tid infektionen kan invadera operationssåret är djupare nivåer och även i ryggradskanalen själv . Om detta inträffar, kan döden resultat . När spinal kirurgi innebära användning av maskinvara eller kadaver ben ympkvistar , är risken för infektion högre .

Spinal läcker

En möjlig komplikation av spinal-sladd kirurgi är en ryggmärgsvätskan läcka . Denna komplikation kan uppstå om ryggmärgen s omgivande membran slits eller punkteras , eller om den spricker . I många fall denna komplikation är märkt under spinal-sladden kirurgi och korrigeras direkt . Men om det inte rättas till under operation , kan det leda till allvarliga komplikationer såsom spinal infektion eller kronisk huvudvärk , och kommer att behöva ytterligare en spinal-sladd operation för att rättas till .

nervskada

Nervskador är en möjlig komplikation av spinal-sladd kirurgi . Denna komplikation kan inträffa under operation och en eller flera nerver kan påverkas . När nerver skadas , kan de orsaka en minskning av patientens känsla och förmåga att gå . Om en autonom nerv är skadad , kan den orsaka lung -eller hjärtproblem eller i svåra fall , döden .

Förlamning

Spinal-sladd kirurgi är en mycket känslig förfarande och en operation i samband med skada eller infektion kan leda till förlamning. Denna komplikation av ryggmärgen kirurgi är sällsynt , men möjligt. Vilken del eller delar av kroppen blir förlamad beror på var skadan finns . När förlamning inträffar , kan det inte vändas .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.