bukplastik vs fettsugning

I strävan att fullända våra kroppar är plastikkirurgi verksamheten blomstrar . Det brukade vara så att en bukplastik var det enda sättet att en platt mage , andra än kost och motion . Sen fettsugning kom och även om det kan användas på olika delar av kroppen , det är en populär förfarande för både kvinnor och män

Definitioner

En bukplastik är ett avlägsnande av hud för att dra åt magen . Fettsugning är borttagande av fett . Ett antal olika förfaranden används för fettsugning , inklusive SVULLEN och ultraljud-stöd. Tanken är i princip samma-sug används för att avlägsna fett mellan musklerna och huden . När det gäller fettsugning på magen , kan det göras på vissa områden för att ge en plattare utseende.

Komplexitet

bukplastik är en mycket mer invasiv förfarande . Det kräver narkos och en stor snitt som löper från höft till höft . En stor del av hud tas bort för att platta magen . I vissa fall kommer naveln måste flyttas för att justera för huden förändring . Fettsugning kan utföras under lokalbedövning i vissa fall och medför alltid bara ett fåtal , små snitt .

Recovery

En bukplastik har en mycket längre återhämtningstid än fettsugning . Det tar en stund för kroppen att komma igen efter en längre tids användning av allmän anestesi . Det finns också stort snitt som behöver läka , sätta restriktioner för lyft och verksamhet i flera veckor . Fettsugning är ett förfarande som kräver återhämtning , men utan stora bitar, är det möjligt för patienten att vara tillbaka till normala aktiviteter inom några dagar .

Behandling

Om det finns en hel del överflödig hud , som efter en stor viktminskning , får en bukplastik vara det enda sättet att ta bort hudveck och gör buken verkar plattare . En bukplastik kan också vara användbara gömda hudbristningar . Det finns vissa hud svinn i fettsugning , så det kan fortfarande fungera i vissa fall lös hud . Och om kostnaden är en faktor , kan en bukplastik kostar mer $ 5,000, medan fettsugning är cirka hälften.

Varning

bukplastik och fettsugning är både medicinska ingrepp. Vid en bukplastik , det är en större operation. Båda bör göras på friska personer under vård av en läkare som specialiserat sig på förfarandena. En plastikkirurg är vanligtvis den läkare utbildad i båda förfarandena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.