viktminskning kirurgi för tonåringar

Fetma har skjutit i höjden under de senaste åren , särskilt bland barn och ungdomar . Överviktiga tonåringar hantera press och förlöjligande från andra tonåringar . Kroniska hälsoproblem begränsa mängden av fysisk aktivitet de kan göra . Konsumentverket Guide till Bariatric Surgery anges att tonåringar övervägas för kirurgi . ha uppnått eller nästan uppnått fysiologisk eller skelettet löptid Denna regel sker vid 13 års ålder eller äldre för flickor och vid 15 år eller äldre för pojkar "

Typer

gastric banding är den enklaste formen av kirurgi för viktminskning . En liten , justerbar band placeras runt magen , så mängden mat som vidtagits i magsäcken är begränsad . Viktminskning tenderar att ske gradvis med denna form av kirurgi . Gastric bypass innebär styckning och häftning i magen för att omdirigera mängden mat som går till magsäcken . Viktminskning är snabb inom de första 12 månaderna efter operationen.

När att tänka på

Magsäckskirurgi är inte ett verktyg för viktminskning. De bästa kandidaterna för denna typ av kirurgi är de som har ett BMI (Body Mass Index ) på cirka 40 eller högre . Detta tyder på att de är minst 100 kg. överviktiga. Framgångsrika sökande kan förväntas också prova andra former av viktminskning , såsom kost och motion , först . Först när andra metoder för viktminskning har misslyckats bör en fet tonåring väljer kirurgi för viktminskning.

Risker

Riskerna med Bariatric kirurgi omfattar infektion , läckage från magtrakten och häftklamrar lossna . Enligt konsumentskyddslagen Guide till Bariatric Surgery , en annan risk med denna operation är " Dumpning syndrom ( en grupp av symtom som kan vara illamående, uppkördhet , kräkningar , kramper , diarré och /eller andra symptom ), som uppstår om mat går för fort genom kroppen . " Din läkare kan diskutera alla de risker och möjliga sätt att undvika dem .

Missuppfattningar

Kirurgi för viktminskning är inte en form av plastikkirurgi . En patient kan inte använda denna typ av operation för att bli av med lite envis fett . Viktminskning kirurgi betraktas som en allvarlig operation , och bara människor som är medvetna om riskerna och förstå vad det innebär är stödberättigade. Människor som opereras viktminskning har viljan att ändra deras allmänna hälsa vanor för resten av livet .

Fördelar

Magsäckskirurgi kan bara ha en extra fördel samtidigt bidra överviktiga tonåringar ner i vikt . En färsk undersökning visar att gastric bypass operation faktiskt kan bota diabetes typ 2 hos ungdomar . Konsumentverket Guide till Bariatric Surgery anges att " extremt överviktiga tonåringar som genomgick kirurgi för viktminskning hade en genomsnittlig 34 -procentig minskning i vikt ett år efter operationen , med alla utom en ser sin diabetes typ 2 försvinner . "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.