hur man ska leva med en urostomi

En urostomi är en öppning i buken som skapats under vid operation när urinblåsan måste tas bort eller urin omdirigerats . En cystektomi är operation för att ta bort blåsan helt . Även om det tar tid , urostomi patienter har möjlighet att helt återgå till ett normalt liv och kan fortfarande njuta av aktiviteter som umgänge , sport och även samlag
1 .
möjliggör en viss tid förflyta innan återuppta ett normalt liv . När urostomi har ordentligt läkt och bäraren är bekväm med påsen , kan det offentliga livet återupptas .
2 .
Hitta en bra pouching system . Bra pouching bör vara säkra med en tätning som varar minst 5 dagar , möjlighet att skydda huden runt stomin , osynlig när täckt med kläder och lätt att använda. Påse -system alltid håller på att förbättras för att bli bekvämare och enklare för brukare , så det är en utmärkt idé att stanna kvar kännedom om den senaste tekniken.
3 .
Börja långsamt in på nya sociala situationer . Överväg en första ärende på högst ett par timmar och något nära hemmet bör något oväntat hända . Det är normalt att känna sig själv medveten om urostomi från början, men tänk på att påsen är helt osynlig och omätbara under kläderna .
4 .
Säg bara de som bedöms vara nödvändiga om stomi och kom ihåg att endast minimal information behöver anges. Förklaringar som: " Jag har haft bukoperation "eller" Jag har haft min blåsa bort " är allt som behövs .
5 .
Vid återgång till arbete läkarintyg detaljer förfarandet och eventuella begränsningar är viktigt . Även om det finns brandmän , byggnadsarbetare och även idrottare med stomi , är det viktigt att göra en handledare medveten om stomi om en nödsituation skulle uppstå .
6 .
metoden intimitet med tålamod och en bra sinne för humor . Det kan vara svårt från början, men kommer att få lättare eftersom tiden går . Kroppskontakt kommer inte att lossa påse, men ibland en extra lager kan lägga lite extra självförtroende. För kvinnor och nattlinne eller " Teddy " kan bäras för att erbjuda ett täcke för påsen . Män kan bära en bältet lägga till ytterligare stöd .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.