hur rida en häst efter höftledsplastik

Med höftledsplastik är en enorm pärs . Du har haft större operation och fått utstå en lång och plågsam släng av rehabilitering . Ditt liv har återställts till de flesta av sina normala aktiviteter , och du känner dig bättre än du gjorde innan din operation . Nu vill du rida igen . Ridhästar kan du uppleva en fri rörlighet som inte längre är tillgängliga för dig något annat sätt. Att veta hur man gör detta med omsorg bidrar till att förhindra någon större komplikationer med din höftprotes
1 .
att rida något annat än de bäst utbildade , mest väluppfostrade häst ber om en resa till sjukhuset för att få din höft ersättas igen . Om du är att ens överväga ridning , att hästen du tänker rida behov vara så välutbildad när de kommer . Det finns ingen Bucking , uppfödning , sparkar , löpning eller någon annan laster . Gör vad som behöver göras , men inte montera en häst som du inte litar på .
2 .
Börja långsamt . Använd Monteringskloss när du rider och bär ridhjälm . Din underkroppen kommer inte att vara lika stark som den var innan operationen , och du måste vidta vissa försiktighetsåtgärder tills du bygga upp din balans och styrka i sadeln . Se till att din sadel är varken för stor eller för liten . Du måste kunna sitta bekvämt , och börja långsamt. Walking är ett måste innan du ens tänker på trav . Gör svängar, backar , backar och andra balans övningar för att bygga upp din underkroppen muskler igen . Så småningom, när din kropp reagerar , kan du skynda på . Men om du någon gång känner dig osäker , sakta ner . Riskera inte en minskning .
3 .
hoppa av hästen om det finns någon fråga om sitt uppträdande eller din kontroll . Oavsett var du är eller vad du gör , om det finns några frågor som helst om den absoluta säkerheten för din bil , demontera och hand hästen över till någon annan . Efter att ha en större operation som höftledsplastik , ska du aldrig cykla ensam . För mycket kan gå fel och du kan bli skadad så illa för dig att vara själv .
4 .
Var beredd på en del smärta . Med smärta i höften är oundviklig under och efter en tur . Använda några förebyggande åtgärder och ta lite medicin-t. ex. Alvedon eller Tylenol-innan din resa för att mildra stelhet och inflammation som kommer att leda till förflyttning av hästens kropp under dig . De flesta horsepeople håller gärna att lite obehag är väl värt den friheten för en bra resa .
5 .
Ha så kul ! Var inte så rädd för att skada dig själv att du inte njuta av åkturen . Om du har tagit över sunt förnuft försiktighetsåtgärder , har du ingen anledning att vara orolig . Kom ihåg glädjen i ridning, och den speciella känslan av flygning utan vingar , och arbeta mot målet att njuta av den känslan igen . Livet är för kort för att låta en höftledsoperation stoppa dig från att njuta av varje ögonblick .

tips och varningar


 • alltid sträcka innan du cyklar . Bra stretchövningar kan förhindra en hel del post-rida obehag .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.