kirurgi för öronproblem

Sjuttiofem procent av alla barn har minst en öroninflammation med den tid de är 3 år gammal , och det är den vanligaste diagnosen för barn i USA , enligt National Institute on Dövhet och annan kommunikation Disorder . När dessa öronproblem inte svarar på konventionell medicin , kan operation bli nödvändig för att undvika hörselskada och försenad utveckling i tal

öroninflammation

Öroninflammation följer vanligtvis en förkylning, och ditt barn kommer att ha ont i öronen , en låggradig feber , huvudvärk , sömnsvårigheter, och du kan märka en klar vätska som kommer från öronen . En ansamling av pus inom mellanörat orsakar tillfällig hörselnedsättning.

Om antibiotika inte stoppa infektionen , kan operation behövas . Kirurgen skär ett litet hål i trumhinnan och infogar en plast dränering rör i öppningen . Röret återställer hörsel , och förhindrar vätska från att ansamlas igen .

Efter sex till 12 månader , faller röret ut naturligt , och hålet i trumhinnan stänger upp efter några veckor . Om vätska bakom trumhinnan avkastning, kommer rören måste sättas tillbaka in

laserkirurgi

Performing laserkirurgi på mitten och problem med innerörat , hjälper kirurgen att nå de svårt att få till platser , och kan göras på en kirurgisk svit i stället för ett sjukhus . Dr David Kaylie , en Duke kirurg , använder laser intervention i en studie med cirka 40 patienter , och anser laserteknik som en stor förbättring jämfört med den gamla metoden med kirurgi . "Det är mycket , mycket snabbt , med snabba resultat , så det är mycket glädjande, sade Kaylie .

adenoid borttagning

utvidgat polyper kan orsaka återkommande öroninflammationer, påverkar det sätt på örontrumpeten . Om placering av örat rör inte löser återkommande infektioner , är adenoid bort nästa steg . Tonsiller oftast inte tas bort om de inte är förstorad

Perforering av trumhinnan

Ett hål i trumhinnan kan orsakas av sjukdom eller trauma mot örat , och är vanlig hos små barn . Kännetecknas av blodiga flytningar och dränering från örat , dessa hål brukar läka efter en kurs av antibiotika , droppar öra och avsvällande medel. Gräva djupt i ditt barns öra med en bomullspinne , kan också leda till trumhinnan spricka.

En liten perforering kan stängas på läkarmottagningen . Läkaren sätter Xylocain i kanterna på trumhinnan , och vid behov i hörselgången . Efter bedövningen börjar gälla , skrapar läkaren under ytan huden med en vass krok , och i vissa fall kommer perforeringen nära .

Om dessa tekniker inte läker perforation , en så kallad mikrokirurgi tympanoplasty kan vara nödvändigt för att hjälpa till att återställa normal hörsel . Görs under narkos , är trumhinnan undersöks genom att lyfta upp den , så insidan av örat syns . Perforeringen är rengjort och onormal områden tas bort . En transplantat från temporalis muskel bakom örat placeras över hålet i trumhinnan .

patienten stannar över natten , och efter bandage avlägsnas nästa dag kan återvända hem . Örhängen ska användas och följa läkarens instruktioner om när att återuppta verksamheten .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.