lyft efter gallblåsan operation

Den kirurgiskt avlägsnande av gallblåsan , även kallat en kolecystektomi , kan göras på två olika sätt . Beroende på patientens inre anatomi eller andra faktorer , är en öppen kolecystektomi krävs cirka 5 procent av fallen . Under tiden en mindre invasiv laparoskopisk förfarande är den vanliga metoden . Den typ av operation som utförts kommer att påverka tiden för återhämtning och rekommendationer lyft

öppen kirurgi

En öppen kolecystektomi är ett stort kirurgiskt ingrepp som innebär en 5-till 7-tums långt snitt från strax under bröstkorgen området till strax under midjan på höger sida . Kirurgen öppnar fysiskt upp kroppshålan att hämta gallblåsan genom att skära bort den från blodkärlen och gallgången , enligt Medline Plus .

Denna operation kommer ofta att leda till en längre sjukhusvistelse , ibland upp till en vecka . Under denna återhämtning tid patienten kommer att arbeta med andningsövningar för att hålla lungorna fungerar och kommer att börja gå , men kommer inte att uppmuntras att göra något lyft .

Enligt Wishard hälsa , ut öppen kolecystektomi patienter bör gräns ansträngande aktiviteter inklusive lyft mer än 10 pounds , under minst fyra veckor . Den interna arbete under denna operation är tämligen omfattande och det ska ges ordentlig tid att läka så att det finns minsta risk för inre skador .

laparoskopisk kirurgi

laparoskopisk versionen av gallblåsan kirurgi är mycket vanligare och innebär fyra mycket små snitt . Ett snitt strax under naveln är där " räckvidd " införas som gör det möjligt för kirurgen att se på en bildskärm med hjälp av en liten kamera . Andra instrument som fullständig styckning och avlägsnande av gallblåsan stoppas in tre andra små snitt i buken .
Det är möjligt att vissa patienter kommer att kunna åka hem under dagen för operation , men får stanna på sjukhuset för återhämtning för en dag eller två .
Tunga lyft efter laparoskopisk kirurgi gallblåsan anses något mer än 20 pounds, enligt Colorado Springs Surgical Associates . Läkare rekommenderar inte denna typ av lyft i fyra till sex veckor efter operationen. Medan patienten vanligtvis känns igen till normal nivå inom några dagar och den kirurgiska snitt ser inte allvarliga , är det viktigt att komma ihåg den stora mängd arbete som utförts internt . Dessutom lyft mer än 20 pounds kan orsaka bråck på navelsträngen snitt . Detta är det största problemet och orsaken till den förlängda lyft begränsning .

Barn

De patienter som har små barn som behöver lyftas och transporteras ofta kan frestas att bortse från upphäva restriktionerna . Vissa föräldrar som inte har annan hjälp runt under dagen kan behöva lyfta ett barn av olika anledningar under dagen . Om du förutser att detta är ett problem bör du tala med din läkare om det. Läkaren vet din specifika fall det bästa och kan berätta för dig om du lägger dig på någon allvarlig risk .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.