ögonkirurgi alternativ

Folk blir ögonoperationer av olika anledningar . Vissa är trött på att bära kontakter och glasögon , för att välja en LASIK öga förfarande för att kunna se klart igen . Andra behöver kirurgi för glaukom eller katarakt .

Det finns naturligtvis en mängd olika typer av ögonkirurgi , och därför en mängd olika alternativ . Medan beslutar om ögonkirurgi och välja din kirurg , få så mycket kunskap som möjligt om de olika förfarandena

LASIK Kirurgi

LASIK är en refraktiv kirurgi för att rätta till dålig syn . Det är populärt eftersom bra vision uppnås med nästa dag , och det finns relativt lite smärta inblandade . Läkare använder vanligtvis antingen en laser eller en microkeratome instrument för att skapa en tunn flik i hornhinnan . En laser används sedan för att omforma hornhinnan .

Lasik kan användas för att korrigera närsynt vision och framåtblickande vision , och även astigmatism . Välj en tillförlitlig , högt betyg kirurg för förfarandet. Innan du kan få LASIK måste du vara fast besluten att vara fri från torra ögon sjukdom och din hälsa kommer att utvärderas .

Under operationen kommer du att få ett särskilt öga bedövningsmedel. Många kirurger kan också ge dig en muntlig lugnande medel före proceduren. Den faktiska Lasik kirurgi tar vanligtvis mindre än fem minuter .

Glaukom Kirurgi

Kirurgi är också ett alternativ för dem som lider av glaukom . Denna operation innebär antingen laserkirurgi eller ett snitt i ögat avsedd att minska ögontrycket. Den valda metoden kommer att avgöras av din läkare , utifrån allmänna ögats hälsa och typ och svårighetsgrad av din glaukom .

I vissa fall kan laserkirurgi prövas först . Om detta inte är effektiv , kommer filtrering mikrokirurgi ibland prövas. I detta fall kommer din läkare att skapa en dräneringshål i ögat med en liten kirurgisk verktyg .

kataraktoperation

informativ hemsida cataractsurgery. com sägs att grå starr är den vanligaste orsaken till synnedsättning i dem som är över 55 år , och med 65 hälften av befolkningen kommer att ha upplevt en katarakt .

Operation av grå starr är ganska enkel och anses mycket säker . Enkelt uttryckt , kommer din läkare att ta bort din ögats grumlade naturliga linsen och ersätta den med en konstgjord lins intraokulära . Detta förfarande är mycket effektiv , tar bara 15 till 30 minuter , och resulterar i lite smärta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.