postoperativa skolios övningar

Skolios är en spinal tillstånd där en onormal böjning existerar gå från en vänster till höger plan . Enligt Mayo Clinic , om krökningen är större än 40 grader är operation ofta det bästa alternativet med en blandning av en eller flera kotor . Beroende på var fusion existerar , kan flexibilitet och rörlighet försämras . Motion är viktigt efter skolios operation, men du behöver arbeta med din läkare om de aktiviteter du får göra och när du får göra dem

initiala postoperativa

Enligt Mayo Clinic , ska du inte att utöva ett gym klass eller annan fysisk aktivitet under tre månader efter en fusion har gjorts. Detta ger fusion tid att läka och ställa precis som ett brutet ben skulle behöva ställa in . På läkarens omdöme kan du starta en blygsam sjukgymnastik programmet vid detta tillfälle som fungerar på flexibilitet och rörelse , men är icke-viktbärande . Grundläggande yoga flyttar kan också ingå att släppa muskelspänningar och öka flexibiliteten. Kom ihåg att dessa bör göras med måtta och under ledning av din medicinska leverantör för att undvika att skada arbetet i kirurgi .

Lägga vikt

Efter tre månader börjar du ge tyngd åt ditt program . Du har rätt att återgå till normal verksamhet med begränsningar av dykning , sport kontakt , ridning och nöjesparksäventyr . Även när du gör din sjukgymnastik , ska du inte häva något mer än 25 pounds . Övningarna kommer att omfatta ben och arm förlängningar samt ryggresning på låg vikt . Du kan också göra Triceps väcker samt en upprätt rad . Upprätt rad kommer man förbättra den totala tillbaka styrka och stabilitet. Om du är svagare på ena sidan kan en arm rad bidra till att balansera styrkan i ryggmuskulaturen.
Fler yogapositioner kommer att läggas för att minska smärta , öka flexibiliteten och allmänna hälsa från skolios . Du kan börja göra en back båge , liggande twist knä bröst och krokodil twist som en del av din stretching program .

klareras för Sport

Din läkare kommer att följa dina framsteg under det första året . Efter sex månader av sjukgymnastik , kan du klartecken att utföra all verksamhet med undantag för kontakt sporter som kan ta mer än ett år som måste godkännas för . Men du ska kunna återvända till dykning , ridning och rullen rider dalbana . Som avverkas kommer att vara beroende av framgången med fusion och att stärka musklerna i ryggen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.