ryggkirurgi information för patienter

Ryggkirurgi är vanligtvis kallas ryggkirurgi som benstommen som går genom ryggen är ryggraden . Syftet med ryggkirurgi är att göra en anatomisk förändring till någon upplever smärta i ryggen . Det är inte gjort som undersökande operation . Läkaren måste hitta den exakta platsen för att bedriva verksamhet på innan operationen äger rum

Orsaker

Det finns tre huvudsakliga orsaker som kommer att kräva en person att genomgå ryggkirurgi : att korrigera deformitet , stabilisera en del av ryggraden som orsakar smärta eller ta bort stress och komprimering av en spinal nerv eller ryggmärgen . Det är inte gjort för att undersöka orsaken till smärtan , eftersom detta avgörs med undersökning och bildhantering . Det är också ofta valfritt och bara en möjlig metod för behandling av någon upplever ryggsmärta .

Framsteg

Mycket framsteg har gjorts för att göra back operationer mindre smärtsam och invasiv . Även teknik och instrumentering har förbättrats, har de flitigaste förbättringen varit i imaging resurser för bättre avgöra frågan med ryggraden att göra det bästa diagnos och planera verksamheten . Det finns också fler och fler kirurger som specialiserat sig på ryggkirurgi , vilket möjliggör en mer kompetent kraft kirurger att välja mellan .

Minimalinvasiv Kirurgi

På senare tid har spinal operationer utförts utan att göra stora snitt . Detta sänker smärtan innebär för patienten , liksom tiden för återhämtning . Detta sker ofta med hjälp lapraroscopy eller thoracoscopy . Inte alla former av ryggkirurgi kan uppnås på detta sätt .

Typer

Det finns många typer av utförda operationer , och de är antingen klassificeras efter deras läge längs ryggraden eller målet av förfarandet . Om dekompression behövs är då en form av dekompression kirurgi används och om stabiliteten behöver rättas till , en steloperation kommer att ske . Dessa kommer antingen att utföras i hals-, bröst eller ländrygg delar av ryggraden . Det finns också operationer som utförs på spinal nödsituationer såsom cauda equina syndrom . Några vanliga former av operationer inkluderar lumbal skiva ersätter , Discectomy eller endoskopisk microdiscectomy och Intradiscal Elektrotermiskt terapi .

Recovery

Varje form av ingrepp kommer att ha sin egen tid och tekniker för optimal återhämtning , men alla tillbaka operationer fokusera på att få tillbaka flexibilitet, bekvämlighet, och rehabilitering av det skadade området. Återhämtningen kan dock kräva många olika behandlingar , bland annat sjukgymnastik och mediciner . Arbeta med din läkare kommer att ge dig den bästa planen för återhämtning i din specifika situation som kan beskrivas för dig före det kirurgiska ingreppet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.