ryggradsfusion återhämtning

Spinal fusion är ett invasivt kirurgiskt ingrepp som utförs för att åtgärda problem med rygg och kotor . Spinal fusion kirurgi utförs för att behandla tillstånd som förknippas med skador , diskdegeneration , skolios och /eller kyfos ( sned rygg ) och spinal instabilitet . Särskilda återhämtningstid varierar beroende på område kirurgi utfördes men vanligtvis varierar från tre månader till ett år

Medicinering

Läkare . kommer i allmänhet att förskriva smärtstillande medel , sömnmedel och laxermedel efter ryggradsfusion operation för att förhindra så mycket obehag som möjligt . Efter utskrivning , får smärtstillande medel förskrivas och anvisningar bör följas för att förebygga oönskade sidoeffekter . Om narkotika ordineras uppstår avsmalnande inom en månad post-op , när paracetamol kan användas i stället . Rådgöra med en läkare om lämplig medicinering ordning för post- op villkor .

Sårbehandling Efter ryggradsfusion operation, kan en dränering införs användas för att eliminera ackumulerat vätskor från det kirurgiska ingreppet. Ett kirurgiskt förband läggs över snittet och kommer att ha stygn , märlor och /eller Steri-Strips . Om märlor används , kommer bort inträffar två till tre veckor post-op , och Steri-Strips faller av på egen hand . Förbandet tas bort två till tre dagar efter operationen och krävs bara om dräneringen är fortfarande närvarande . Om tillåtet kan patienten tvätta såret med tvål och vatten , men bör inte ner såret under en längre tid i vatten .

Brace

En förmonterad ryggstöd kan förskrivas efter bröst- eller ländrygg steloperation . En nackkrage kan rekommenderas efter operation för spinal fusion i halsregionen . Efter operation , bygeln används för att immobilisera rörlighet för optimal läkning . Vårdpersonal tyder på att stag bäras hela tiden medan ur sängen . Läkningstiden för bentillväxt är cirka tre till tolv månader , med hängslen krav kan så länge.

rehabilitering

Efter ryggradsfusion operation , kommer rehabilitering börja direkt . En terapeut kommer att utbilda patienten om korrekt " log rullande " teknik . Dessa tekniker kommer att möjliggöra för patienten att komma i och ur sängen . En övning rutin kommer att påbörjas så snart den enskilde kan tolerera stående med korta promenader runt sjukhuset . Denna rutin kommer att övervakas noggrant av en terapeut för att förhindra ytterligare skada . Efter att ha släppt från sjukhuset , är patienten uppmuntras att fortsätta gå så mycket som acceptabel och kan senare hänvisade till en sjukgymnast för en förstärkning regim .

Diet

Efter proceduren chips is och /eller mycket begränsade mängder vatten kommer att tillåtas under de första 24 till 36 timmar . Äta regelbundna mat bör införas långsamt för att undvika matsmältningsbesvär, diarré eller förstoppning.

efter återvinning

Efter den ryggradsfusion operation , kan en individ återgå till normal dagliga uppgifter , inklusive arbete. Vissa episoder av smärta fortfarande kan förekomma som normalt kan kontrolleras med over-the-counter läkemedel . Optimal vårdplaner bör följas för att inkludera en mer hälsosam kost , träningsprogram, rökavvänjning och viktkontroll .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.