sena komplikationer av LAP-BAND kirurgi

Den Lap-Band är ett varumärke av gastric band utnyttjas under överviktsoperationer att hjälpa personer med fetma ner i vikt . Det har använts med större frekvens av Bariatric kirurger under det senaste decenniet på grund av dess minskad risk jämfört med andra former av Bariatric kirurgi, såsom gastric bypass . Har dock Lap-Band system sina egna komplikationer , av vilka många inte uppenbart förrän långt efter det att förfarandet har avslutats

Funktion

Lap-Band är i sig en liten silikonring fyllda med koksaltlösning . Under Lap-Band förfarande är ringen införas med hjälp av laparoskopisk kirurgisk teknik i en patient och lindade runt den övre delen av magen och sedan fastsatt ordentligt. Resultatet är att skapa en mindre mage-om storleken på hårdkokt ägg . Den Lap-Band är ansluten till ett tunt port på ytan av huden så att tiden kan patientens läkare öka eller minska det höga trycket på bandet så behövs genom att injicera eller ta bort några av de saltlösning i bandet .

Överväganden

Lap-Band skiljer sig från gastric bypass operation , eftersom den krymper storleken på magen och inte ta bort någon del av mag-tarmkanalen . Gastric bypass bort en stor del av magen och tarmarna . Dock är gastric bypass operation förenat med komplikationer och en dödlighet på 1 av varje 300 operationer . Den Lap-Band system tar inte bort någon del av magen , men begränsar den så att den mindre övre delen blir fylligare snabbare , och mat droppar in i nedre delen av magen att börja matsmältningen . Även i kliniska prövningar har inga rapporterade dödsfall i samband med Lap-Band systemet .

initiala komplikationer

Men medan LAP-BAND avger betydligt minskade risker jämfört med gastric bypass , är det inte komplikation gratis och har en mängd av sina egna risker som bör utvärderas innan de genomgick proceduren. Den initiala risker för Lap-Band är i huvudsak relaterade till laparoskopiska förfarandet , och kan bland annat skador på blodkärlen , blodproppar , sår sönder , dålig sårläkning , eller punktera i matstrupe eller mage . Dessa risker är ovanliga .

hälsorelaterat Komplikationer

Den mest anmärkningsvärda komplikationer av LAP-BAND kirurgi kan uppstå senare , efter flera veckor , månader eller år förfarandet har avslutats . Vissa av dessa komplikationer är resultatet av Lap-Band är mycket natur, såsom halsbränna , frekvent flatulens eller buken uppblåsthet, irriterad mage vävnad , eller bildande av magsår . Andra sena komplikationer är förstoppning , uttorkning över tiden , och eventuella viktökning .

Felfunktion komplikationer

En annan form av sena komplikationer för LAP-BAND kirurgi direkt relaterade till bandet fel . Rapporterade fel inkluderar bandet glider runt magen , utvidgningen av den övre magen, obstruktion av saltlösning hamn eller röret i buken , eller ett avbrott i silikonring orsakar det att tömma och saltlösning läcker ut i bukhålan . Dessa komplikationer kan leda till att behovet av att avlägsna bandet helt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.