tips om snabbare återhämtning från labrum axeln kirurgi

Kring slutet av skulderbladen är labrum , en mjuk ring av vävnad som hjälper till att stabilisera axelleden . Ofta tyngdlyftare och friidrottare sönder labrum , vilket kan vara smärtsamt och kräva operation . De med kronisk smärta som påverkar deras dagliga aktiviteter är bra kandidater för labrum kirurgi . Återvinning är aldrig snabbt och kan inte snabbas upp , men rehabilitering kan bättre dina chanser till en fullständig återhämtning

Kirurgi

Kirurgi . för reparation av labrum är allmänt framgångsrik i ca 85 % till 95 % av fallen , enligt DrGary Gartsman av Texas ortopediska sjukhus . Det finns många variabler i denna typ av operation som bidrar till dess framgång , inbegripet beloppet för sjukgymnastik patienten utför efter operationen , aktivitetsnivån av hans livsstil och om han låter axeln återhämta sig helt innan du försöker stam det igen . Det finns också olika nivåer av skada . Vissa skador är begränsade till kanten utan även biceps senan och erbjuda mer stabilitet till axeln , vilket kräver enklare förfaranden som erbjuder en något snabbare återhämtning tid . Tårar som sträcker sig till senor eller är under mitten av uttaget kan kräva plissering av vävnaden och kan ta längre tid att återhämta sig .

återvänder till arbetet

De som arbetar stillasittande jobb rekommenderas att ta en hel veckas arbete och återgå bär en arm lyftsele under sex veckor efter operationen. Nej lyfta, bära , dra eller skjuta alls är tillåtet för sex till åtta veckor och endast lätt arbete i midjehöjd på 5 till 10 kg. är tillåten efter tre till fyra månader . Upp till sex månaders återhämtning rekommenderas innan du påbörjar ett arbete i axelhöjd och upp till ett år för tunga eller lyftutrustningar .

Motion sjukgymnastik

Din läkare kommer att ge dig ett antal terapeutiska övningar som hjälper sträcka det skadade området och hjälpa läkningen. Walking kan tolereras inom ett par veckor av kirurgi och du kan också använda en Stairmaster eller stillastående cykel . Regelbundna cykla eller jogga bör inte påbörjas förrän två till tre månader efter operationen, även om det kan vara smärtsamt om axeln är skorrade alls . Ljus golf slag kan också utföras efter denna period. Tennis , simning och löpning kan återupptas efter fyra till sex månader med en läkares godkännande .

Kontakta sport som kräver minst sex månader av rehabilitering , medan tävlingsidrott kan ta upp till ett år . Tyngdlyftare kanske inte kan lyfta även efter att , tiden för återhämtning är oförutsägbar och bör endast återupptas under ledning av en läkare . Vissa tyngre vikter kan aldrig accepteras efter denna typ av skada .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.