återhämtningstiden för rectocele operation

En rectocele är ett problem att många kvinnor kan uppleva . En liten rectocele kommer inte kräver vanligen operation eller behandling . Dock kan en mer avancerad rectocele kräva kirurgiskt ingrepp

Identification

En rectocele är ett tillstånd där musklerna och fascia i slidan , inte längre kan hålla i ändtarmen på plats . När detta inträffar ändtarmen faller framåt , driver den bakre väggen av slidan med det .

Orsaker

En rectocele orsakas av ansträngning under förlossningen , tarmrörelser eller tunga lyft . En rectocele är indelad i tre klasser . Den första och andra klass beskriva små rectoceles , och i allmänhet kräver ingen operation . Den tredje klass är den allvarligaste , med ändtarmen utbuktning ut ur slidan .

Behandling

rectocele kirurgi är en sluten kirurgi och kräver en sjukhusvistelse på minst ett par dagar. Det är oftast utförs under narkos , eller kan göras med lokalbedövning (t. ex. en epidural ) . Operationen utförs vanligen genom slidan , där syntetiska maska är som införts för att stärka området mellan slidan och ändtarmen .

Recovery

Återhämtningstiden för denna typ av kirurgi är vanligtvis flera veckor . Detta beror på att en kateter placeras i urinblåsan efter operationen. Att katetern tagits bort inom en till två veckor , om du har några problem urinera . Normala verksamhet kan återupptas , eftersom kirurgen tillåter .

Risker

kirurgi för att reparera en rectocele , är i allmänhet säkert . Det finns risker med narkos som kan inkludera illamående, kräkningar , hjärtinfarkt , blodproppar och stroke . Det finns också en risk för infektioner, som kan behöva behandlas med antibiotika. Ändtarmen eller slidan kan bli skadade , även sällsynta och kan behöva opereras repareras . Blodiga flytningar från slidan är normalt efter operationen , men illaluktande utsläpp eller riklig blödning är inte normalt , och bör rapporteras till din läkare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.