biverkningar av bilobectomy

En lobektomi är kirurgiskt avlägsnande av en lob från sjuka organ i kroppen , inklusive lungor , sköldkörtel-eller hjärnan . Lungorna har fem flikar , tre till höger och två till vänster , och ibland avlägsnande av två flikar , en så kallad bilobectomy , kan vara nödvändig . Även allvarlig sjukdom fäller denna typ av kirurgi , komplikationer är minimala

vanliga biverkningar

Det är normalt att vara i en del smärta efter operation . Din läkare kommer att ordinera medicin för att hantera dina obehag efter en bilobectomy . Du kommer också att begränsas i ditt rörelseomfång dagarna efter operationen . Din styrka och rörelse kommer att återvända som du gradvis återgå till dina dagliga aktiviteter.

lungkomplikationer

Den vanligaste pulmonella komplikationer efter denna operation inkluderar en kollapsad lunga (atelektas ) , lunginflammation, ansamling av pus ( empyema ) och luft läckage .

Kardiovaskulära

Hjärt komplikationer är oregelbunden hjärtrytm ( arytmi ) och förstörelse av hjärtvävnaden ( hjärtinfarkt) . Några blödningar i lungorna är känt att uppstå efter operation .

Infektion

En del patienter upplever sårinfektioner efter en lobektomi . I en studie som tittat på 55 patienter under en tvåårsperiod , hade bara åtta personer en postoperativ infektion .

hemoptys

hostar blod kan uppstå under ovanliga omständigheter efter en bilobectomy . Det är möjligt för blodflödet till lungorna att äventyras under åren efter operation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.