gör ett bråck bälte verkligen hjälp ?

Ett bråck är ett utstick eller bula av ett organ genom omgivande vävnad , vanligtvis i bukväggen . Det kan i ljumsken eller på platsen för tidigare bukkirurgi . Ljumsken eller ljumskbråck är mycket vanliga. Bula är vanligen tunntarmen eller intraabdominell fett som sticker ut genom en svaghet mellan musklerna i bukväggen

Bråck Bälten

En bråck bälte komprimerar bukväggen för att tvinga den utskjutande delen tillbaka in i buken . -I medicinska termer , att bli " reducerad . " En bråck som inte kan reduceras sägs att spärras ( "fast" ) . Ibland sådana bråck kan bli strangulated , skära av blodtillförseln till det område som är utstående . Utan akut operation , kan en allvarlig infektion följa .

Bråck bälten är vanligtvis elastiskt tillämpas runt buken för att hålla bråck från utstående. En fackverket är en speciell typ av bråck bälte som är tänkt att förhindra utbuktning av en ljumske bråck . Den har en platta av metall eller hård plast som ligger över det område av bråck och gäller påtryckningar för att hindra den puckel utskjutande . Ett bråck bälte behövs inte om patienten har inga symptom .

Trots att ett bråck bälte kommer att hålla en puckel i minskade ställning, skall den bäras hela tiden , eller bula kommer att upprepas med så enkla verksamhet som hostar, nyser eller spännare under en avföring . För de allra flesta patienter med bråck är ett bråck bälte en otillfredsställande lösning , eftersom den inte ge bot och kan vara mycket obehagligt . Dessutom kan bråck bälten försvaga vävnader ytterligare på grund av konstant tryck . Detta gäller särskilt med ett fackverk , som utövar mer påtryckningar .

Ett bråck inte alltid kräva operation. Under 2006 genomförde Journal of American Medical Association en rapport om en studie av Dr Robert J. Fitzgibbons Jr och kollegor . Den visade att asymtomatiska män med ljumske bråck säkert kan observeras utan kirurgi eftersom risken för komplikationer är mycket liten . Det är dock bråck kirurgi säkert för nästan alla patienter. Bråck bälten rekommenderas endast för enstaka extremt hög risk , symtomatisk patient som kanske inte ens klarar av operation under lokalbedövning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.