halspulsådern kirurgi risker

Halspulsådern kirurgi är indicerat om ett eller båda av artärerna blodtillförsel till huvudet och nacken blir blockerats helt eller delvis . Om hjärnan inte får tillräckligt med syre på grund av en blockering är risken för stroke ökat kraftigt . Kirurgiska ingrepp för att låsa upp artärerna bär risker dock

Betydelse

halspulsådern kirurgi är för patienter med 75 procent till 99 procent blockering . Patienter med en fullständig blockering är på en alltför stor risk för hjärnskador och stroke att genomgå operationen .

forskning

Enligt Baylor College of Medicine , 1 procent till 3 procent av patienterna drabbas av en stroke och samtidigt ha halspulsådern artär kirurgi .

exempel

Svullnad nära luftvägarna tillsammans med blåmärken och blödningar i halsen vävnad finns risk för halspulsådern kirurgi . Blödning på hjärnan , blodproppar , hjärtinfarkt och slaganfall också är möjliga .

Tidsplan

Komplikationer efter operationen visas oftast omedelbart eller inom 24 timmar av förfarandet . Patienterna följs upp på sjukhuset för denna varaktighet.

Överväganden

halspulsådern kirurgi hjälper till att sänka en patients risk för stroke . Livsstilsförändringar , såsom kost och motion , även kommer att rekommenderas .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.