hur är en buken kolektomi med ileorectal gjort anastomos ?

Beginning operationen

Fem små snitt görs i buken genom vilken läkare kommer att passera laparoskop , en kamera-liknande anordning som gör att läkare för att se exakt vad han gör utan att öppna upp hela din mage . Din bukhålan kommer vara pumpade med gas för att möjliggöra ökad synlighet för läkaren . Laparoskopisk kirurgi minskar avsevärt risken för allvarliga infektioner och hastigheter återhämtningstid. Läkaren har möjlighet att titta på en TV -skärm för att se kirurgi .

Ta bort Colon

kolon åtgärder cirka fem meter . Den fäster till tunntarmen i ena änden och till rektum på den andra så att avfallet att passera genom kroppen . Under operationen , klämmor läkaren varje ände av tjocktarmen och försiktigt skär bort tjocktarmen i avsnitt . Den kolon är oftast bort i tre delar med början på lilla kolon : Stigande , tvärgående och fallande ( som fäster till rektum ) .

Sätta ileum till rektum

Slutligen slutet av tunntarmen är fäst vid ändtarmen med stygn . Läkaren ser till att alla blödningar har sys eller bränt , och att bukhålan förblir ren . Stränga uppmärksammas under denna operation för att se till att inga avföring hamnar i bukhålan , vilket kan orsaka bukhinneinflammation, en allvarlig infektion som kan leda till döden .

Ileostomi Bag

I vissa fall, särskilt om tunntarmen har jobbat övertid och behöver vila, kommer läkaren att bifoga en slinga av tarmen till bukväggen , som gör avfall att passera från tarmen till en väska , en så kallad ileostomi väska , utanpå kroppen . Detta är vanligtvis ett tillfälligt tillstånd , men i händelse av att detta blir en permanent lösning , kom ihåg att med noggrann omsorg och rengöring , bör det inte finnas någon kontrollampa lukt i påsen och ingen infektion runt stomier webbplatsen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.