hur en stomi görs ?

Vad är en stomi ?

En stomi är en rutt skapas genom kirurgi när kroppens normala vägen inte kan fortsätta . Till exempel kan det vara ett problem med matsmältningssystemet eller utsöndringar system som inte kan passera mat eller avfall som de normalt skulle . Genom att kringgå den normala vägen , kunde avfall samlas i en extern påse kvar bredvid användaren. Termen " stomin " hänvisar också till en öppning och inkluderar i munnen och andra naturliga öppningar för kroppen .

Olika typer av stomier inkluderar omföring magen och tjocktarmen , så att kroppens avfall vidarekoppling till en påse utanför kroppen för indrivning. En annan stomi typ kringgår den normala vägen av ileum och magen och också samla in avföring . Ileum är den sista delen av tunntarmen. En annan stomi används för att skapa en öppning i luftstrupen för att andas i fall av luft blockering .

Hur en stomi görs

En stomi görs via kirurgiska ingrepp. Stomi operationer använda ändelsen " stomi . " En stomi görs genom att först skapa en öppning för kroppen att ta bort eller placera någon typ av avfall eller produkt utanför kroppen . Nästa steg är att skapa själva by-pass- eller ny rutt för passage . Den sjuka eller drabbade områden avlägsnas såsom mag- tarmkanalen , stora eller små tarmar och blåsor . När området har tagits bort , kommer en kirurg sy en ny passage med kvarvarande vävnad eller konstgjorda vägar till stomin för sophämtning .

typer av insatser som Skapa ett Stomi

Det finns flera medicinska åtgärder för att skapa stomi . Det finns en kolostomi , en urostomi och en Ileostomi . En kolostomi förfarande skapar en öppning från delar av tjocktarmen. Syftet är att ge patienten en påse bärs att samla kroppens avfall . En urostomi är en stomi bypass som re- linjer urin till en påse i fall av en skadad urinblåsa . En ileostomi skapar en öppning från tunntarmen att även samla och samla avfall . En typ av stomi operation används också i fall av vasectomies att omdirigera passage av sperma .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.