hur man gör spetsar peruker

Peruker görs enligt två huvudsakliga principer : de som kan blandas till tonen i det allmänna smink , som använder spets nät , och de som ger håret utan att behöva blanda smink , som inte har någon spets nettning (dessa är så kallad hard-. front peruker )

Lace peruker är naturligare och mer mångsidig , vilket gör dem mer populära valet av peruk i det 21 århundradet från teater och film till vardagen

Förberedelser


1 .
Se till att alla verktyg och ytor är rena och torra .
2 .

Placera ut alla verktyg och saker som behövs inom räckhåll så att du inte behöver gå på jakt efter saker efter du börjar .
3 .
Om du ska använda en peruk stå eller klämma , ställa upp och kontrollera höjden för din personliga komfort . Om du ska använda peruk blocket i knät så kanske du vill lägga en handduk under den . Detta är en lång och repetitiv process som måste ske med omsorg och en mjuk hand , så personliga komfort under det är absolut nödvändigt .

göra ett mönster


1 .
Traditionellt mönster gjordes genom att mäta huvudet och överföra mätningarna till papper . Oftare används nu clingflim och tejp för att skapa en mjuk form . Denna metod är enklare och mer exakt .

Förbered huvudet genom att borsta håret från ansiktet och så nära och platt mot huvudet som möjligt .
2 .

Linda plastfolie tätt runt huvudet , mot ryggen.

ett enda stycke ska vara stor nog att svepa runt framsidan av huvudet och fäst i ryggen . Om det finns en lucka på toppen av huvudet , fyll i med en annan bit av plastfolie .
3 .
Secure detta med tydliga tejp . Lägg tejpen över toppen av huvudet från öra till öra . Se till att det inte är för hårt . Därefter tejpen från framsidan till baksidan . Sedan tillämpa tejp längs hela omkretsen . Täcka hela huvudet på detta sätt tills det känns som en stel mössa .
4 .
Rita befintliga hårfästet med blyertspenna . Du ritar runt huvudet med detta , från fronten , runt örat och ner tupplur på halsen . Om håret är fint vid hårfästet , rita fina linjer .
5 .
Täck penna markeringar med tejp för att skydda den .
6 .

Ta bort mönstret från huvudet genom att försiktigt lirka upp och av.

Att stiftelsen


1 .
Skär form i ryggen och placera den på peruken blocket , sedan band ihop det igen och nåla den på plats med block stift .

träkloss bör vara cirka 55 mm större än omkretsen av modellens huvud . Om den är för liten , bör det vara stoppad .
2 .
Sy galoon band runt konturerna av mönstret . Sy grunden nät i galon för att bilda formen på peruken basen .

För en mer naturlig hårfäste , speciellt i fronten , är en galon mindre kant mer lämpliga ( att göra detta du flyttar den galon tillbaka några centimeter från hårfästet kant ) .
3 .
Secure detta med genomskinlig tejp . Först gäller det tejp över toppen av huvudet från öra till öra . Se till att det inte är för hårt . Ta tejp från framsidan till baksidan . Applicera sedan tejpen på hela omkretsen . Fortsätt att täcka hela huvudet på detta sätt tills mönstret känns stela .

hopknytning Hair


1 .
hopknytning är en känslig process som kräver god syn och tålamod . Det är lämpligt att du tränar på ett separat nätstycke att få kläm på tekniken innan det på själva peruken bas .

Det finns fyra typer av knutar du måste lära dig : den enkel, dubbel , punkt och under knut . Grundval av varje knut är densamma.

Singel hopknytning är där enskilda knop av hår läggs till grunden nettning . Detta är den vanligaste typen av hopknytning används med fina spetsar nät . Olika storlek krokar kan användas beroende på hur mycket hår behöver för varje knut .

dubbelknutar är bundna att göra håret absolut säker . Denna typ av knut används för kronan och stora delar av basen som det är mindre lätt att dölja och fula .

Point knyta ihop är en enda hopknytning av punkt hårtopparna . Roten ändar kapas bort , vilket gör att håret att lyfta från pjäsen . Denna teknik används oftast för kort hår bitar .

Underknotting är en slutlig ansökan av enskilda knyta ihop på insidan av den färdiga hår pjäs . Det färdiga verket slås ut och in , enda knut appliceras på kanterna av grunden i samma riktning som håret på andra sidan av basen . Två eller tre rader av hopknytning brukar läggas .
2 .
Placera en liten mängd av hår på ritningen mattor med ändarna sticker ut ( händerna i denna process skulle vända om du är vänsterhänt ) . Ett par hårstrån i taget , dra hårstrån ut och vrid dem till en ögla som innehas av vänster hand. Fuktad dessa med vatten .

knyta kroken införas under en maska i spets nät , och en eller flera hårstrån plockas upp från slingan i vänster hand .
3 .
Rita slinga under och genom hålet i spets .
4 .
Vänd klykan för att fånga de återstående ändarna av hår .
5 .
Dra försiktigt i ändarna genom öglan på kroken mot höger sida .
6 .
drog komplett knut tight ( tänk på att inte bryta hår ) så att den är så liten och osynlig som möjligt .

Styckning och Styling


1 .
När spetsar peruk är klar trycker du den med ett varmt strykjärn. Lägg en bit papper eller trasa mellan hår och strykjärn och som du skulle en sidenskjorta . Använd svag värme och en lätt hand .
2 .
Placera den färdiga peruken på smidbart peruk block och fäst med T-stift i kanterna . Dra inte åt av vänster över nät eller den kan gå sönder. Fäst i själva håret linjen .
3 .
borsta håret noggrant och försiktigt för att ta bort eventuella tovor och knutar .
4 .
Klänning peruken i stil med val precis som du gör naturliga hår .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.