hur man ska behandla kapselbildning i bröst

Kapselbildning är ett tillstånd som utvecklas som en del av ett immunsvar på införandet av främmande material , såsom bröstimplantat i kroppen . När okända material in i våra system , bildar immunsystemet en kapsel av kollagen fibrer runt det som ett sätt att isolera materialet . När dessa fibrer tygla det skapar ett tryck på implantat eller kapselbildning i brösten . Detta tryck kan orsaka smärta och ömhet på implantatstället och förvrängd eller konstigt formade bröst . Om den lämnas obehandlad kan detta leda till åderförkalkning i kapsel eller implantatet brott och efterföljande läckage
1 .
Undersök dina bröst för uppenbara tecken på kapselbildning . Om du upplever smärta på implantatstället , att implantat som verkar ta på en ovanlig form, implantat som har förskjutits i position, eller ovanligt mycket fasthet i bröstet material kan du ha kapselbildning . Kontakta din vårdgivare för en professionell utvärdering och eventuell behandling .
2 .
Be om ett ultraljud . Ett ultraljud är en smärtfri procedur förformade på utsidan av bröstet . Den kan användas för att bedöma storleken på nedgången implantatet genomgår och den grad av härdning som har inträffat . Vissa typer av ultraljud kan också användas för att behandla de drabbade kapslar , med hjälp av elektricitet för att mjuka upp fibrerna och koppla av kontrakturer .
3 .
ta anti -inflammatorisk medicin för att minska svullnad av vävnader kring implantatet . Fråga din läkare om ett recept eller ta en over- the- counter medicinering , såsom ibuprofen eller acetylsalicylsyra. Astmamediciner såsom Singulair ( montelukast ) kan vara fördelaktigt att förhindra ytterligare härdning av kapselbildning fibrer och för att avhärda områden som redan kan vara komprimerade . Anekdotiska bevis tyder regelbundet intag av vitamin E kapslar kan hjälpa mjuka upp fibrerna och låta kapseln att ha större flexibilitet och mindre stelbenthet .
4 .
Använd komprimering wraps eller elastiska bandage runt implantatstället att hjälpa hindra utvecklingen av den fibrösa kapseln genom att begränsa cirkulationen till det drabbade området. Ta bort sveper två gånger om dagen och massera vävnader att uppmuntra avlägsnandet av alla gifter som kan ha samlats under dagen .
5 .
Har fibrösa kapseln avlägsnas kirurgiskt om ingenting annat verkar fungera . Detta tar bort trycket som skapas av fibrer och låta implantatmaterial att återfå sin ursprungliga konsistens , placering och form .

tips och varningar


 • Don't massage någon områden av synliga blåmärken .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.