komplikationer av Mohs kirurgi

Mohs kirurgi mikrografisk är ett förfarande som utförs för att avlägsna vissa hudcancer . Enligt DermNet är detta kirurgiskt ingrepp som kan bota upp till 99 procent av hudcancer , inklusive sådana som har en mycket hög Återfallsfrekvensen såsom skivepitelcancer och basal karcinom cell . Mohs kirurgi är allmänt säker och effektiv , men komplikationer kan uppstå

Bleeding

Enligt DermNet , blöder en möjlig komplikation av Mohs kirurgi . Patienter med en historia av problem med blödningar löper större risk att uppleva denna komplikation . Patienter som tar vissa mediciner som kan öka deras blödningsrisk, såsom acetylsalicylsyra och warfarin , bör inte ta dessa läkemedel under en tid före operation för att minska risken för postoperativa blödningar . Men om det inte tar dessa läkemedel innebär en allvarlig medicinsk risk , kan du fortsätta att ta dem .

nervskada

Nervskador som kan leda till hud domningar är en möjlig komplikation av Mohs kirurgi , enligt DermNet . Nervskador kan uppstå om kirurgen klipper de små sensoriska nervtrådar i huden . För de flesta patienter är detta komplikation tillfälligt och försvinner när nya nervtrådar växa ut igen . Kirurger är så noggrann som möjligt för att inte orsaka nervskador när du utför denna operation , men det är ibland nödvändigt att svåra vissa av dessa nerver för att helt ta bort tumören .

Infektion

En infektion är ett möjligt efter Mohs operation men det är ovanligt så länge såret är ordentligt omhändertagna . Patienter med tidigare sjukdomar som diabetes och de med stora sår kan vara skyldig att ta antibiotika efter denna operation i ett försök att förhindra infektion. Om antibiotika inte var ursprungligen föreskrivits och en infektion uppstår, att en dos av antibiotika behandla effektivt infektionen .

dålig sårläkning

Enligt Vanderbilt University Institutionen för medicin, vissa patienter som har Mohs mikrografisk kirurgi kan uppleva dålig sårläkning . De uppger att det ibland denna komplikation bara händer , men vissa människor kan uppleva det på grund av dålig allmänna hälsa , blödning eller diabetes . Deras sår kan läka mycket långsamt , det får återuppta eller stygn som används för att stänga såret kan gå sönder . I de flesta fall kommer såret läka på egen hand utan ytterligare medicinsk behandling .

Andra Postoperativ problem

Andra möjliga komplikationer av Mohs kirurgi inkluderar transplantat misslyckande , vävnadsdöd och blodproppar som utvecklas under vävnaden . Om en propp utvecklas , kan det ha att tas bort . Om en graft-en bit av vävnad används för att reparera ett sår-misslyckas, sedan en annan kirurgi kan bli nödvändigt att ersätta det. I vissa fall kan patienterna uppleva vävnadsdöd som en komplikation till Mohs kirurgi . Det finns en chans att vävnaden används för att reparera såret kan dö . Detta kan resultera i att det behövs ytterligare en operation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.