komplikationer av hemorrhoidectomy

En hemorrhoidectomy är ett förfarande användas för att avlägsna yttre hemorrojder . Yttre hemorrojder utvecklas över tiden och orsakas av spännare under tarmrörelser , förlossning och förstoppning. Yttre hemorrojder kan orsaka smärta vid sittande , stående och tarmrörelser . En hemorrhoidectomy är mest effektiva om de utförs inom 72 timmar efter hemorrhoid utvecklas . Hemorrojder kan tas bort med antingen en skalpell eller en laser , och operationen kommer med viss risk för komplikation

Smärta

Om du väljer att ha en hemorrhoidectomy utöver den föreslagna 72-timmarsperiod , kan smärta som du känner efter operationen vara större än lättnad som du känner från borttagningen. Många människor upplever både generell smärta och smärta under tarmrörelserna efter en hemorrhoidectomy . Vissa patienter klagar över en slita känsla under skål rörelser efter operationen.

Blödning

En del patienter upplever en omfattande blödning efter en hemorrhoidectomy . Detta kan vara ett svar på drogen adrenalin avta efter operationen är klar . En del läkare kommer att använda en suturmaterial för kirurgiskt bruk , eller stygn , för att förhindra betydande blödning . Du kan ta pallen mjukgörare och dricka vätska för att mjuka upp avföringen och minska risken för att riva suturen .

Ärrbildning

omfattande ärrbildning eller anal stenos , är en sällsynt men potentiellt allvarlig biverkning av ett hemorrhoidectomy . Stenos förekommer i 5 till 10 procent av patienterna som genomgår denna procedur . Efter en hemorrhoidectomy kan ärrvävnad göra analöppningen för liten så att den inte kan koppla av eller öppna ordentligt . Om ärrbildning är mild , kan en läkare ska kunna behandla den genom att föreskriva avföring mjukgörare eller kosttillskott fiber . Mer allvarliga fall kan kräva ytterligare operation .

Recidiv

I en studie som nämns av American Society of Colon och rektal Kirurger , återkom hemorrojder i ungefär 6 procent av förfaranden . Denna andel är betydligt lägre än den Återfallsfrekvensen bland dem som utvecklade hemorrojder och behandlade dem utan kirurgi . Människor som behandlade hemorrojder genom icke -kirurgiska metoder såg en återfallsfrekvens på cirka 25 procent. Dessutom återkommer hos de som hade hemorrojder kirurgiskt behandlade inträffade efter i genomsnitt 25 månader medan de som behandlats hemorrojder icke-kirurgiska såg en upprepning efter ungefär sju månader .

Överväganden

I de flesta fall blod från hemorrhoid kommer att hämtas av kroppen och den externa hemorrhoid kommer att försvinna på egen hand från några dagar till några veckor efter det utvecklas . Om hemorrojder är bara orsakar du lindriga besvär kan du behandla dem med over-the-counter krämer , salvor och kuddar innehållande trollhassel . Öka din kostfiber , dricka mer vätska , motionera och undvika ansträngande under tarmrörelserna kommer att minska risken att utveckla hemorrojder . Om de är så att du svår smärta och obehag , tala med er läkare om riskerna och fördelarna med en hemorrhoidectomy .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.