laminektomi definition

Laminektomi är ett kirurgiskt ingrepp som helt tar bort lamina ---- en benig struktur som täcker nerver i ryggraden --- att få tillgång till nerverna . En partiell laminektomi kallas laminotomy

Använder

Laminektomi är oftast utföras som en dekompression förfarande för behandling av spinal stenos . Laminektomi bidrar till att minska trycket på nerverna .

ryggkirurgi

Laminektomi utsätter ryggraden , som tillåter kirurgen att utföra andra spinal förfaranden, såsom , diskektomi (avlägsnande av diskbråck ) och spinal fusion .

Förfarande

En narkos ges till patienten . Kirurgen gör ett snitt i ryggen för att avslöja lamina innan du tar bort den . Det kan ta upp till 6 veckor innan patienten kan återgå till regelbunden fysisk aktivitet .

Risker

I likhet med andra kirurgiska ingrepp , laminektomi också risker , såsom infektioner , blodförlust , stroke , hjärtinfarkt , andningssvårigheter och blod blodproppar .

resultat

Enligt Mayo Clinic , laminektomi lindrar symtomen vid spinal stenos i 60 till 90 procent av fallen . Det betyder inte nödvändigtvis att de problem som aldrig kan uppstå i framtiden .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.