livmodern återhämtning

Livmodern förstörs slemhinnan i livmodern kallas endometrium. Förfarandet är en öppenvårdsbehandling för rikliga menstruationer . Livmodern används ofta som ett alternativ till en hysterektomi . Ett besök till din gynekolog kommer att avgöra vilken behandling som du behöver . Det är viktigt att undersöka vara beredd på återhämtning från en livmodern och att veta vad man kan förvänta när du återhämta

Post- Op

Om anestesi användes under förfarandet , kommer du vakna på en återhämtning rum och så länge det inte finns några komplikationer , kan du normalt släppas samma dag av förfarandet . Även livmodern inte är invasiv , är det fortfarande viktigt att veta att du kommer att uppleva en del smärta och kramp efter ingreppet . Räkna inte med att kunna köra själv hem efter en livmodern .

Hemma

Efter utskrivning från sjukhuset, är det viktigt att vila , eftersom du kan bli öm i nedre delen av magen och du kan bli trött för ett par dagar . Vissa kvinnor upplever illamående och behöver kissa ofta för de första 24 timmarna efter ingreppet . Det är viktigt att inte utföra någon ansträngande fysisk aktivitet efter ett livmodern . En läkare bör vanligen råda att du försöker hålla fötterna högt dagen för förfarandet . En bra indikator på om inte du är överdrift är om blödning eller utsläpp ökar . Om den gör det , bör du begränsa denna verksamhet , eftersom det är ett tecken på att kroppen behöver mer tid att läka . Återhämtningstiden från ett livmodern är normalt cirka två till tre veckor och kommer att variera beroende på hälsa för varje kvinna.

Medicinering

Vanligtvis smärtstillande rekommenderas eller ett recept ges om smärtan är svår . Se till att din läkare känner till alla andra mediciner som du tar för att undvika oönskade biverkningar och interaktion .

varningar

Det är normalt att känna sig trött i några dagar . Men om du upplever en låg grad feber eller om febern plötsligt spikes , är det viktigt att meddela din läkare , eftersom det kan vara ett tecken på att du har en infektion . En läkare kan ordinera antibiotika om en infektion misstänks . Om du har en ovanlig ansvarsfrihet med en illaluktande lukt , bör du ringa din läkare omedelbart .

Överväganden

En läkare avråder från sexuell aktivitet under cirka två veckor efter ett livmodern för att främja återvinning och healing, samt för att undvika blödning . Tamponger bör inte användas under de första två veckorna av återvinning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.