medicinska skäl för manliga urinröret stretching

När en läkare säger att du behöver ha din urinröret medicinskt sträckt , kan det vara ett oroande och stressande situation . Urinröret kan bli inflammerade och känsliga och tanken på att ha en medicinsk åtgärd om det kan vara skrämmande . Förstå den vanligaste orsaken till behovet av manliga urinröret stretching , och hur det är gjort , kan lindra dina problem

Betydelse

Den vanligaste medicinska skäl för män att ha urinröret kirurgiskt sträckte är en urinrörsförträngning . En urinrörsförträngning uppstår när urinröret , ett rör som ansvarar för att urin från urinblåsan ut ur kroppen , onormalt begränsas. När detta händer kan det vara svårt eller omöjligt för urin att passera från urinblåsan , scenen för urin säkerhetskopiera till prostatan , där en infektion kan utvecklas .

Orsaker

National Institute of Health rapporterar att flera saker som kan skapa en manlig urinrörsförträngning . Vissa personer får dem från en tidigare inflammation eller infektion . Andra har opererats på urinröret i det förflutna , för villkor såsom hypospadi , som också kan skapa en förträngning . En utvidgad tumör kan sätta press på urinröret , vilket kan göra att begränsa eller en skada kan skapa en urinrörsförträngning inträffa .

Förutom fysiskt orsakade skäl kan en urinrörsförträngning också orsakas av att ha en historia av sexuellt överförbara sjukdomar , med kroniska prostatabesvär inkluderande hyperplasi eller som har ett instrument som en kateter placeras in i urinröret . Ibland strikturer är närvarande vid födseln , men det är ovanligt .

Symtom

Folkhälsoinstitutet listor urin som är mörk eller blodig som ett av de vanligaste symtomen på en urinrörsförträngning . Om du har en minskad produktion av urin , urinröret eller du inte kan kissa alls , kan du lider av en urinrörsförträngning . Andra symtom är bäckensmärta , magont , svullnad av penis , eller urin besprutning istället för streaming . En kirurgisk stretching av urinröret kan lindra dessa symptom genom att minska den urinrörets bredd .

Diagnos

Din läkare kommer att diagnostisera din urinrörsförträngning med flera metoder . En fysisk undersökning kan avslöja tecken på sin existens genom förstorade lymfkörtlar som är ömma vid beröring , en hårdhet som kan kännas på undersidan av din penis , en rodnad eller svullnad på din penis eller en stor och anbud prostata . Några fall av urinröret förträngningen inte påvisa några synliga tecken , och diagnostiseras med hjälp av en cystoskopi , en kultur av din urin och ett urethrogram .

Behandling

Din urinrörets stretching förfarandet kan slutföras under cystoskopi . Vid den tidpunkten kommer din läkare att vidga urinröret med hjälp av en tunn instrument som sträcker urinröret . En lokalbedövning används för detta förfarande. När stretching är klar kan läkaren välja att instruera dig om hur man kan behandla det själv hemma med hjälp av samma metoder .

Urinröret kan breddas (vidgade ) under cystoskopi genom att föra in en tunn instrument för att sträcka på urinröret när du är under lokalbedövning. Om den här metoden inte är möjligt eller framgångsrikt , kan läkaren föreslå ett kirurgiskt ingrepp där den sjuka delen av urinröret kommer att tas bort och ersätter den med vävnad från kroppen .

Prognos /varningar

Mayo Clinic rapporter att prognosen för urinrörsförträngning stretching behandling är utmärkt , men den ärrvävnad tenderar att återkomma med tid och ytterligare stretching behandlingar kan behövas .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.