opererats för häftning upp en blåsa

Inkontinens, ett tillstånd där urinblåsan läcker , kan ha flera olika orsaker . Ibland är det bara en tillfällig problem när du hostar eller skrattar . Men för dem som har en mer regelbunden strid med detta villkor --- och för vem mindre invasiva behandlingsalternativ inte fungerat --- kirurgi erbjuder ett mer permanent alternativ för att hantera inkontinens

Inkontinens

urinblåsan kan bli försvagade och börja SAG , speciellt hos kvinnor som varit gravida och fött flera barn . Resultatet kan bli en liten , ofrivilligt utsläpp av urin . Över tiden och som tillstånd försämras kan läckaget bli vanligare och större i flödet . Andra orsaker till inkontinens inkluderar läkemedel , infektioner , fysisk träning , fysiska rörelser ( hostar eller skrattar hårt ) och psykiska eller fysiska förutsättningar, exempelvis Alzheimers sjukdom och andra former av demens .

Inkontinens och kvinnor

Enligt National Institutes of Health ( NIH ) , kvinnor är dubbelt så stor risk som män att uppleva inkontinens . Och medan äldre kvinnor har problem med blåsan kontroll oftare än yngre , är det inte ett villkor för åldrande . Forskare säger dock att händelser i samband med reproduktion-graviditet , förlossning och klimakterium-spela en roll i varför kvinnor upplever tillståndet oftare

Kirurgi Alternativ

Kirurgi att hantera en blåsa som har försvagats av . graviditet och förlossning är ibland kallad " kryss upp blåsan . " Det finns i princip tre typer av kirurgi som åstadkommer detta , enligt NIH : en traditionell sling-typ kirurgi, midurethral lyftselen kirurgi ( en nyare version ) och retropubic kirurgi ( även känd som suspension kirurgi ) .

Traditionella Sling Kirurgi

utföra operationen genom slidan , kirurger bifoga vävnad på ena sidan av höftbenet , lyft blåshalsen upp med hjälp av kvarvarande vävnad , fäst sedan den andra änden av vävnaden till den motsatta höftbenet . Denna " sling " stöder sedan urinblåsan . Vävnaden som används i denna operation kan komma från de enskilda som körs på , eller kirurgen kan välja att använda en konstgjord typ av vävnad i stället .

Midurethral Sling Kirurgi

Midurethral lyftsele operationer (det finns i princip två typer ) kan utföras som ett öppenvården förfarandet . Dessutom gör material som används som lyftselen för denna typ av kirurgi kommer från patienten , det är ett syntetiskt material .

Efter att små snitt bakom patientens blygdbenet ( eller på sidorna av slidan ) använder kirurgen en speciell nål att trä -plast (special tejp ) under urinröret och att lyfta den och håller den på plats . När läkaren är nöjd lyftselen är så spänt som det ska vara , är operationen klar .

Retropubic Kirurgi

Burch förfarandet är den vanligaste typen av retropubic operation . Det innebär att kirurgen gör ett snitt inches under en kvinnas navel , då gängning suturer ( kirurgiska trådar ) på ligament ligger i patientens bäckenbotten . Dessa ämnen används sedan för att säkra urinröret s sphincter , lyfta upp den i enlighet därmed. Ofta är denna typ av operation som utförts medan en kvinna genomgår en hysterektomi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.