pelaren förfarande komplikationer

Snarkning kan vara ett pinsamt vana för den skyldige och en vansinnigt frustrerande hinder för dem som har att försöka sova igenom det . Snarkning hindrar sömn miljoner amerikaner dagligen , men kan botas med pelare förfarande . Pelaren förfarande utförs av läkare med särskild spön i halsen för att hålla den köttiga delen av halsen från avkopplande , som blockerar luftvägarna för andning och orsakar snarkning . Även om detta förfarande kan hjälpa med snarkning , det finns vissa risker som att vara medveten .

Partiella extrudering

Eftersom detta förfarande krävs att tre små stavar som placeras inuti en mjuk del av halsen , finns det en risk att toppen på en av stavarna kan tränga genom den mjuka gommen vävnad i halsen . Det finns inget sätt att förutsäga när och om detta kommer att hända, men om det gör det , kan stången antingen tas bort eller ersättas . Detta är en av de mer allvarliga för eventuella komplikationer av pelaren förfarandet och bör rapporteras till din läkare omedelbart.

Tillfälliga komplikationer

Andra kända komplikationer av pelaren förfarandet är tillfälliga och brukar försvinna på egen hand . Dessa komplikationer är halsont , en metallisk smak i munnen , en obehaglig känsla av att ha något som fångas i halsen och svullnad .

Varför det inte fungerar

Även om detta förfarande är effektivt i upphöra eller drastiskt minska snarkning i Vissa människor , kanske den inte fungerar för alla människor. Allvarligt feta eller överviktiga människor kan fortfarande uppleva svår snarkning eller sömnapné på grund av mängden av trycket blockerar luftvägarna när de sover . Ytterligare förfaranden kan behöva göras för personer som är allvarligt överviktiga eller feta.

Vad du kan förvänta

Detta görs i läkarmottagningen under lokalbedövning . Det tar ca 30 minuter , och patienter brukar kunna återuppta sina vanliga aktiviteter samma dag . Läkaren kommer att bedöva området med en bedövningssalva och sedan injicera lokalbedövning . När området är numb och bedövningsmedlet träder i kraft , kommer läkaren ställning och för in implantat . När detta är klar , kommer läkaren att kontrollera överdriven svullnad eller blödning . Han kan ordinera medicin för att bekämpa svullnad och rekommenderar att du använder ett munvatten för att förhindra infektion .

Kompletta resultat

Du kan märka en signifikant minskning i din snarkning så snart dagen efter ingreppet . Men eftersom det tar tid för den mjuka gommen vävnad att härda med implantat , kan det vara ett par månader innan hela resultatet märks.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.