typer av spinal operationer

Spinal operationer är reserverade för allvarliga ryggsjukdomar och kronisk smärta . Personer med degenerativ disksjukdom, diskbråck , spinal stenos , svår ryggmärgsskada artrit , spondylos , spondylothesis och kyfos kan vara kandidater för ryggradskirurgi. Läkare i allmänhet rekommendera ryggkirurgi när konventionell behandling inte är framgångsrikt

Discectomy

Enligt den nordamerikanska Spine Society , är en discectomy den vanligaste ingrepp som utförs för att behandla en brusten eller diskbråck i ländrygg regionen . Operationen utförs under narkos och kräver i allmänhet ett one-night entré på sjukhuset . Efter att ett litet snitt ( ca 1 tum ) , kommer kirurgen att ta bort de drabbade skivan .

Lumbar Laminektomi

En ländryggen laminektomi utförs för att ta bort lamina ( bakre delen av kotor ) till stöd för att bredda området för ryggradskanalen . Den utförs för att lindra trycket när spinal nerver är träffas på grund av spinal stenos ( förträngning av ryggmärgskanalen) . En laminektomi kan kombineras med en discetomy att ta bort den beniga delen hindrar skivan .

steloperation

Steloperation utförs för att förhindra onormala rörelser i ryggraden . Det är processen att smälta två kotor tillsammans för att förhindra onormala rörelser i ryggraden . Den kirurgiska posten är antingen främre ( fram) eller säte ( rygg ) och i allmänhet kräver en bentransplantation för att ersätta den skivan och hårdvara ( plåtar och BLOMSTJÄLK skruvar ) för stabilisering.

kyfoplastik

kyfoplastik behandlar kotkompressioner . Det är en minimalinvasiv kirurgi utförs genom intravenös sedering och innebär att man använder en ballong tampong . Endast två små snitt krävs och ballongen packa placeras där kompression har inträffat . Ballongen tamp är pumpas till lämpligt avstånd och bencement injiceras för en permanent delning .

Foramenotomy

När foraminal ( område som spinal nerver passerar när du lämnar ryggraden ) har stenos , är en foramenotomy en kirurgisk möjlighet att korrigera oordning . Denna sammandragning är vanligen orsakas av degenerativ spinal sjukdomar och orsakar nöp nerver . Denna typ av ryggkirurgi kan utföras av öppen kirurgi eller minimalt invasiva alternativ .

Spinal Disc Replacement

Spinal skiva ersättning är ett kirurgiskt ingrepp där skivan tas bort och ersättas med en konstgjord skiva . Denna protes implanteras att upprätthålla det tomma utrymmet och implanteras mellan de två ryggkotorna . Spinal byte av bromsskiva har en fördel framför spinal infusion , om det inte orsakar tryck på kotor ovanför och /eller under de ersättande området .

minimalinvasiva

Minimalt invasiva ingrepp med hjälp av små nyckelhål typ snitt och specialutrustning är ersätta vissa typer av öppna ryggkirurgi förfaranden . När operationen är tillgänglig genom minimalt invasiva tekniken minskar det krav för större snitt , att skära i muskeln , drifttid , minskad tid under bedövning och återhämtningstid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.