vad tas bort i en komplett hysterektomi ?

Många kvinnor genomgå en fullständig hysterektomi . En hysterektomi kan bli nödvändiga till följd av vissa villkor såsom blockeringar , muskelknutor , cancer eller okontrollerbar blödning under förlossning

Funktioner

En komplett hysterektomi , som ofta kallas en total hysterektomi , omfattar avlägsnande av livmodern , äggledarna och livmoderhalsen . Det kan också innehålla en eller båda äggstockarna

Typer

Det finns två andra typer av hysterektomier . En partiell hysterektomi , vilket innebär att rören avlägsnas fallopian och övre delen av livmodern , och en radikal hysterektomi , som är avlägsnande av livmodern , livmoderhalsen , äggledarna , livmodern, lymfkörtlarna och i övre delen av slidan .

Betydelse

I USA , en av tre kvinnor kvinnor har en komplett hysterektomi med den tid de är 60 år gammal .

Överväganden

återhämtningstiden för en hysterektomi är sex till åtta veckor . Den totala och radikala hysterektomier tenderar att ta hela åtta veckor för en fullständig återhämtning . Du behöver en kort tid borta från arbetet eller skolan för att till fullo återhämta sig .

Varning

Det är viktigt att veta den exakta motiveringen till hysterektomi . Om är något som inte är cancer , t. ex. muskelknutor eller kraftiga blödningar , det är mindre invasiv behandling alternativ . Dessa alternativ bör noggrant undersökas innan du fortsätter med en total hysterektomi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.