varför bröstimplantat hårdna ?

Bröstimplantat

Under 2008 var mer än 300. 000 bröstförstoring operationer som utförs , enligt American Society for plastikkirurger. Syftet med operationerna varierar från fåfänga till återuppbyggnad . Oavsett orsak , finns det några risker med att ha en bröstförstoring . Bröstimplantat ett främmande föremål som placeras i kroppen och kroppen är inte alltid mottaglig , vilket kan resultera i bröstet förekommer mycket tjock och fast vid beröring .

kapselbildning

En verklig bröstimplantat inte kan få svårt , men vävnaden kring implantatet kan . När ett bröstimplantat placeras i din kropp en ärrvävnad kommer att utgöra runt objektet som ett skal . Den ärrvävnad är en mycket normal del av läkningsprocessen efter en bröstförstoring operation . Men i vissa fall , det skal som bildas runt bröstimplantat kommer att skärpa och blir hårt . Härdning av bröstet är mer allmänt kallad " kapselbildning " . För att bröstimplantaten för att återgå till sitt naturliga tillstånd av mjukhet , det måste frigöras från skalet som har bildats kring det .

Orsaker till kapselbildning

Även om det ännu inte finns någon specifik orsak till kapselbildning , finns det en hel del teorier . Viss forskning pekar på att det kan orsakas av bakterier , medan andra studier pekar på bröst trauma , sjukdom eller rupturerat implantat, eller rökning och infektioner .

Förebyggande

Allvarliga fall av kapselbildning kan ge bröstet en förvrängd form , och i vissa fall vara mycket smärtsamt. Enligt Mentor och Allergan , en ledande silikon bröst tillverkare kan kapsel kontraktur hända i upp till 15 procent av bröst stödsystem . I ett försök att förhindra kapselbildning , kommer vissa plastikkirurger placera bröstimplantat under muskeln . Denna praxis kan hindra att implantatet förorenas med bakterier . Kirurgen kan också vattna fickan bröstimplantatet kommer att placeras i och minimera hanteringen av bröstimplantat innan den sätts in i kroppen.

möjliga behandling

När en patient har en mild form av kapselbildning , hårdgörande får avlösas av kirurgen helt enkelt massera bröstimplantat i hopp om att detta kommer att frigöra implantatet från den ärrvävnad " kapsel " . Antibiotika och steroider används också . I svåra fall kan patienten måste genomgå en ny operation för att få en del av ärrvävnad öppnas eller tas bort .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.