verktyg för hjärnkirurgi

Hjärnkirurgi (eller en kraniotomi ) är kanske en av de mest skrämmande verksamheten att genomgå . Återhämtningstiden varierar beroende på individ och också kommer att bero på det särskilda förfarandet . Vissa människor kan förvänta sig att göra en fullständig återhämtning i åtta veckor , och partiell återhämtning i en till fyra veckor . Du kan tillbringa ett år eller mer i tillfrisknandet. Innan din operation , ta hjälp av familj eller nära vänner att hjälpa dig under ditt tillfrisknande. Dagens kirurger använder mycket avancerade verktyg , med nya framsteg i arbetet hela tiden .

Skälen för hjärnkirurgi

Läkare föreslår hjärnkirurgi för olika problem , bland annat hjärntumör , blodpropp i hjärnan , för mycket tryck i hjärnan , att implantatet elektroder , återuppbyggnad av skallen , hjärnan aneurysm , stroke , blödning i hjärnan , hypofystumörer , infektion eller uppbyggnad av vätska . Några av dessa skäl kräver omedelbar behandling .

Grundläggande verktyg

Ett kraftfullt mikroskop tillåter kirurgen en tydlig bild av ingreppet området . De flesta operationssalar kommer också att ha datorer som är utrustade med MR eller datortomografi bilder . Många möjligt även för " realtid " imaging , enligt neurokirurgi idag . Lasrar används för att förstöra tumörer , eller kan användas i stället för en skalpell . Som med många andra operationer , andra verktyg som kan användas bl a vingar , pincetter, peanger ( för att klämma blödning fartyg ) , upprullningsdon , saxar och andra instrument.

Magnetisk verktyg

Den magnetiska stereotaxis systemet är ett annat alternativ för hjärnan kirurgi . Den använder en magnetisk kraft att vägleda en pellet genom hjärnvävnaden . Detta förfarande syftar till att tumörer som annars inte kan användas eller på en plats svår att nå . Är eliminerar behovet av en kirurg att skära upp en stor del av skallen .

Nya verktyg

Vissa kirurger använder gammastrålning för att ta bort tumörer . Detta är mycket mindre invasiv än en mer traditionell verksamhet . Enligt universitetet i Michigan, Vingbredd intrakraniell stent är ett nytt alternativ som tillåter läkare att klara upp tilltäppta fartyg i hjärnan . Det är ett trådnät röret matas genom kroppen från ett snitt i benet . Den är avsedd för patienter som haft en " mini- stroke " eller ännu inte haft en stroke . Enligt UM webbplats , en så kallad flytande material Onyx bidrar till att minska risken för aneurysm spricker . Dessa förfaranden också erbjuda ett annat alternativ för patienter som inte kan motstå operation eller vill inte driva operation som behandling .

Varning

Kontakta din läkare om du kör en feber , upplever plötslig svår huvudvärk , har lakvatten från din snitt webbplats , ett anfall eller en stel nacke .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.