Hur lång tid efter ett kejsarsnitt kan jag gå tillbaka till arbetet ?

Du kanske har planerat varje aspekt av ditt barns leverans , hemkomst och återgång i arbete-utom en oväntad kejsarsnitt , eller C-avsnitt. Även C-avsnitten kan planeras i förväg , finns det ofta görs som svar på ett oförutsett komplikation

Funktion

En C-delen är prefabricerade när barnet inte kan levereras vaginalt . Det är en operation där ett snitt görs i buken och livmodern för att ta bort barnet.

Varning

med någon form av kirurgi finns det risker att genomgå ett kejsarsnitt . Till exempel kan det ge blodpropp , ökad blödning , infektioner och skador på urinblåsan eller tarmarna .

Tidsplan

Även om du kan gå hem tre till fem dagar efter din C-sektionen , måste du vänta fyra till sex veckor att återgå till arbete , enligt Mayo Clinic . Det är den tid det tar din C-sektionen snitt att läka ordentligt.

Betydelse

Din läkare kommer att utföra en C-avsnitt om ditt arbete har avstannat , är du som medför fler än ett barn , du har en hälso- problemet, eller om det finns ett problem med moderkakan eller navelsträngen , enligt Mayo Clinic . En C-sektionen kan också bli nödvändigt om ditt barn är för stort , breeched , eller i en onormal position , eller om barnet har problem av någon annan orsak .

Överväganden

Undvik uppgifter som sit- ups , tunga lyft , motion och rutinmässiga aktiviteter som shopping , matlagning och hushållsarbete medan din snitt läker .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.