Varför är bröst rör som används ?

En kista slang thoracostomy ett brådskande förfarande . Läkare kan infoga en kista rör om lungorna inte kan fungera på grund av överskott luft eller vätska i lungsäcken

Air

Luftöverskott i vävnaden som omger lungorna kan orsaka att lungan att kollapsa . Detta inträffar oftast på grund av trauma . En kollapsad lunga är en smärtsam medicinsk nödsituation som kräver införandet av en kista rör .

Fluid

Läkare kan infoga en kista rör om överskottsvätska försämrar lungfunktionen . Vätska kan samlas om patienten har lunginflammation eller cancer.

Förfarande

Ett snitt läggs där bröstet röret kommer att införas . Ett ihåligt bröstet röret är noga införas mellan patientens revben och in i vävnaden som omger lungan kallas lungsäcken . En suganordning läggs till slutet av röret bidrar till att eliminera överskott luft eller vätska . Bröstkorgen rör thoracostomy är ett brådskande förfarande , och finns det oftast ingen tid för anestesi. Läkare utföra planerade infogningar bröstet röret för att lindra ansträngd andning och lokalbedövning används för att lindra smärtan .

borttagning

Läkaren kommer att utföra röntgen för att kontrollera återstående vätska eller luft . Kistan röret kommer att tas bort när lungan är funktionell . Borttagningen är snabb och praktiskt taget smärtfri .

Recovery

patient och läkare kommer uppmärksam på tecken på infektion efter en kista rör borttagning. Infektion symtom är feber , svullnad och varbildning runt snittet webbplatsen . Vårdpersonalen hjälper spåra andning och blodet syre för tecken på luft läcker från lungorna . Patienten kommer att behöva göra andningsövningar för att hålla lungan blåses upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.