Varför är min navel svart efter en bukplastik ?

Efter att ha gått igenom processen att få en bukplastik , vill du ha mage att se snygg och sexig . Men som med alla medicinska ingrepp , bukplastik har eventuella komplikationer, inklusive en navel som blir svart

Identification

Några smärta och blåmärken är att vänta efter en bukplastik operation . Men om din navel är allvarligt mörklagt ( utöver ett blåmärke utseende ) , kan det vara ett tecken på en ovanlig komplikation som kallas navelsträngen nekros .

Definition

Umbilical nekros är ett tillstånd som orsakas av en skadad blodtillförsel till naveln under operationen. Bristen på blodtillförsel orsakar vävnadsdöd .

Teorier

En ovanlig komplikation är navelsträng nekros ses oftare hos rökare . En University of Texas studie visade att risken för navelsträng nekros i bukplastik patienter var 27,5 procent för rökare jämfört med 11,8 procent hos icke-rökare .

Överväganden

Umbilical nekros är en trolig förklaring till en svart naveln efter en bukplastik . Det finns dock andra möjligheter, bland annat ärrbildning och hyperpigmentering . Se din läkare för en officiell diagnos .

Behandling

Din läkare kommer att bestämma behandling planen efter att diagnostisera komplikation med naveln . Navelsträngen nekros kräver ofta ytterligare kirurgi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.