alternativ till gallblåsan kirurgi

Gallblåsan operation eller avlägsnande är den vanligaste behandlingen för gallsten . Gallsten kan finnas i gallblåsan i åratal utan att orsaka några symtom . Symtom uppstår när gallsten fastna i gallgången . Det finns en hel del smärta i samband med en gallsten anfall , och så småningom attackerna blir allt vanligare . Alternativ till operation kan ta bort stenarna utan att ta bort gallblåsan

kemisk upplösning

Oral upplösning terapi används för att upplösa gallstenar om de är gjorda av kolesterol . Förfarandet kallas oral galla litholysis . Denna behandling är framgångsrik med patienter som har små gallstenar . Vissa patienter kan dock se en återgång av stenarna inom några års behandling .
Detta är ett alternativ för dem som inte vill ha gallblåsan bort . Behandlingen kan pågå i månader eller i vissa fall år innan det löser upp stenar .
Kontakta upplösning terapi innebär att injicera ett lösningsmedel i gallblåsan att upplösa stenar inom en till tre dagar . Endast en injektion som är nödvändigt för att kontakta upplösning terapi . En läkare med erfarenhet med det förfarande måste utföra denna behandling .

Hem botemedel Flushes

Ett hem rättsmedel kan hjälpa gallsten passera genom kroppen . Den enkla naturliga gallblåsan flush består av att dricka en fjärdedel av en kopp olivolja med en fjärdedel av en kopp citronsaft . Använd färskpressad citronsaft . Innan sängen , drick blandningen fyra gånger var 15 minut .
På morgonen , drick fyra koppar varmt filtrerat vatten med saften från en halv citron . Ät bara buljong och grönsaker under day. The gallsten ska komma ut i urinen någon gång under denna fas i gallblåsan flush . Gallsten varierar i färg från svart till mörkgrön . Vissa gallstenar är bruna eller vitaktig .

Diet

Efter en gallblåsa attack , är det möjligt att kontrollera tillstånd med kosten . Fet mat är triggers för en attack , och du bör inte äta friterad mat eller fettrik mjölkprodukter som glass . När det har varit mer än en gallblåsa attack , kan vissa livsmedel blivit uppenbar som triggers. Eliminera dessa livsmedel för att undvika framtida attacker .
Så småningom kommer gallsten måste avlägsnas med en av de behandlingar . Om gallgångarna är tilltäppta med stora förkalkade gallsten , kan operation bli oundvikligt . Gallblåsan är inte ett nödvändigt organ och kan tas bort utan konsekvenser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.