bieffekter av en iridotomy

En laser iridotomy är ett förfarande för att behandla slutna -vinkel glaukom . Liksom alla medicinska åtgärder , har denna form av laserkirurgi dess potentiella risker och negativa biverkningar

Laser Iridotomy

En laser iridotomy innebär att man använder en laser för att skapa ett hål i iris . Detta hål förbättrar dränering passager som annars blockeras av den del av iris som påverkas av glaukom .

vanliga biverkningar

Den enskilt vanligaste biverkningen av en iridotomy är kortfattat dimsyn , vanligtvis varar ca 30 minuter. Mindre vanligt är svullnad av hornhinnan , blödning och ökat tryck i ögat.

Komplikationer

Andra komplikationer kan omfatta en nedläggning av den nya öppningen, som kan kräva en andra operation . Andra risker inkluderar en bränna till innerfoder i ögat , och andra typer av glaukom utvecklas . Extremt sällsynta är fall av snedvridning elev eller brista av objektivet kapsel.

långsiktiga biverkningar

Laser iridotomy patienter kan få långsiktiga biverkningar , såsom en försämring av grumling av linsen lägga fram före behandlingen och reflexer från ljus in i nya öppningen. Vissa patienter klagar också över en horisontell linje i deras syn .

Viktigt att tänka på

trångvinkelglaukom drabbar oftast båda ögonen över tiden , och därmed är opåverkad ögat vanligen också behandlats för att förhindra uppkomsten . Dessutom kan ett fortsatt behov av glaukomläkemedel uppstå även efter behandling .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.