debridering teknik i osteomyelit

Osteomyelit är en akut eller kronisk infektion ben som bildar en djup och smärtsamt sår . Infektionen kan börja i benet eller sprids från en annan del av kroppen till benet , och orsakas vanligen vara antingen en bakterie eller en svamp . Kirurgisk debridering är en procedur används för att rengöra död och infekterad vävnad från såret till stöd i healing , det är en av de mer drastiska behandlingsalternativ tillgängliga för behandlande läkarna detta villkor

Debridering Översikt

kirurgisk debridering utförs av en kunnig läkare som använder skalpeller , pincett , sax och andra steriliserade instrument . Innan proceduren påbörjas , huden runt såret rengöras och desinficeras. Kirurgen kommer första sond såret med en metall instrument för att fastställa dess exakta djup och sedan sakta skära bort de döda vävnaden . När detta är klart kommer området att bevattnas eller tvättas för att avlägsna eventuella rester vävnad som kan vara flytande fritt i såret.

Debridering Follow- Up

Ta bort Dead Space skapats genom att döda vävnad är en viktig del av behandlingen för osteomyelit patienter efter kirurgisk debridering . Det finns flera sätt som läkare kan fylla de döda utrymme som skapas genom debridering för osteomyelit patienter : myoplasty , en form av plastikkirurgi som omfattar muskelvävnad , fritt vävnad överföring , som innebär förflyttning av hud vävnad från en del av kroppen till en annan , eller pärlor gjorda av bencement fylld med kraftfulla antibiotika .

en sista utväg

När osteomylelitis diagnostiseras i ett tidigt skede , är det bästa kuren antibiotikabehandling. Om det smittförande såret inte svarar på antibiotika i tid , är kirurgisk debridering övervägas som ett alternativ innan man överväger amputation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.