farorna med bröstimplantat hos kvinnor 40 och äldre

Enligt American Society for Estetisk Plastikkirurgi , bröstförstoring operation är den mest populära kosmetisk kirurgi i USA , med mer än 350. 000 operationer som utförs varje år . Av dessa är 95. 000 görs på män i åldern 40 eller äldre . Kvinnor över 40 år kan välja att ha bröstförstoring eller rekonstruktiv kirurgi för att korrigera bröst volym efter graviditeten , omforma bröstet på grund av naturliga effekterna av åldrande , eller att göra brösten proportionerliga och symmetriska för att öka självkänslan .

Historia

Bröstförstoring och bröst rekonstruktiv kirurgi med hjälp av silikon-bröstimplantat var första genomfördes 1963, med första saltlösning-implantat infördes 1965. Populära silikonbaserat implantat var begränsade av US Food and Drug Administration i april 1992 efter rapporter om kvinnor som gör anspråk på implantaten var farligt för deras hälsa och ansvarar för autoimmuna sjukdomar. Under 2000 godkände FDA saltlösning-implantat , hitta dem säker och effektiv för användning i bröstförstoring och bröst rekonstruktiv kirurgi. Efter omfattande tester och forskning har silikonimplantat betraktas som säker av FDA och återinfördes 2006

Typer

Bröstimplantat kan delas in i två kategorier: . silikonimplantat och saltlösning implantat . Silikonimplantat är gjorda av en silikongummi skal och helt fyllda av silikon gel , medan saltlösning implantat har samma skal av silikongummi , men är fyllda med en steril koksaltlösning . Silikongel implantat har en känsla som är närmare naturlig bröstvävnad och kan se mer naturligt , men silikon bristningar är svårare att upptäcka och implantat är svårare att ersätta . Bristningar som uppstår i saltlösning implantat är nästan omedelbart synliga genom deflation av bröstet . Medan silikonimplantat anses fast volym , är av salthaltig implantat förseglas med en ventil och kan erbjuda justerbar volym , vilket ger möjlighet att postoperativa storleksjustering .

Risker

Eftersom implantat kan skymma sikten i bröstvävnad , kan de potentiellt fördröja diagnos av bröstcancer . Det är viktigt för kvinnor över 40 att ha en årlig mammografi, men de med implantat kan kräva särskild mammografi åsikter . Det rekommenderas att kvinnor över 40 med bröstimplantat av silikon genomgå MR bröstscreening för att minska risken av implantat bristning tre år efter deras operation och därefter vartannat år . Enligt en studie från National Cancer Institute , kvinnor med bröstimplantat löper större risk för luftvägs-och hjärncancer , även om länken är oklar , och även har en förhöjd risk att utveckla bindväv , som reumatoid artrit .

Varning

Kirurger bör anmälas för samråd om alla mediciner eller andra läkemedel som tas regelbundet för att förebygga oönskade sidoeffekter under eller efter operationen. Kvinnor som genomgår hormonersättningsterapi för behandling av klimakteriet kan ha en ökad risk för utveckling av blodproppar under eller efter bröstförstoring operation , enligt American Society for Aesthetic Plastic Surgery . För att minska risken för blodpropp , kan särskilda elastiska strumpor krävas före, under och efter operation , eller anti-koagulering läkemedel kan krävas . Under operation, kan komprimering anordningar användas för att upprätthålla en normal omsättning .

Överväganden

Enligt en studie utförd vid Vanderbilt University Medical Center , vars resultat offentliggjordes 2003 , kvinnor som är över 40 år och ta emot bröstimplantat har en ökad risk för självmord. Medan det definitiva orsaken är okänd, forskare spekulerar i att kvinnor som genomgår bröstförstoringar har högre kropp-bild missnöje än befolkningen i allmänhet , vissa även kan drabbas av ett allvarligt tillstånd som kallas kroppen dysmorphic sjukdom . Dessutom kan de ha orealistiska förväntningar om resultatet av operationen eller uppleva en postoperativ komplikation som kan leda till fysiskt obehag eller nedstämdhet . Det föreslås kvinnor 40 eller äldre kan ha nytta av en omfattande psykisk-hälsobedömning innan bröst-augmentation kirurgi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.