försiktighetsåtgärder som bör vidtas efter höftledsplastik

En normal person har vad kirurger kallar ett ledkapseln samt ligament som håller henne kulled placeras i höften . Under en total höftledsplastik , kirurgen skär genom dessa mjuka vävnader . Tills patienten helt helar och dessa vävnader stärka nog att hålla bollen del av höftledsoperation på plats finns det en risk för att det ska glida ur . särskilda försiktighetsåtgärder som en patient stelt måste följa förhindra detta

Bockning

En patient måste komma ihåg att under de första veckorna efter sin operation han aldrig kan böja framåt mer än 90 grader vid höften . Denna åtgärd kan orsaka bollen att glida fram och förskjuta höften . Detta kan inträffa när han sitter fram för långt i antingen en stol eller säng eller när du böjer ner .

Specialverktyg

Hip ersättning patienter utnyttja speciella verktyg för att plocka upp föremål och klä sig . Böja är en viktig del av denna verksamhet , men de måste stanna medveten om det faktum att de inte kan böja i midjan . Verktyg för att utföra dessa uppgifter som att plocka upp något eller låta patienter sätta sina strumpor och skor på är tillgängliga och lätta att bemästra . Några av dessa verktyg inkluderar en långskaftad skohorn , reachers och en strumpa stöd verktyg .

Låg Sittplatser

En patient måste stanna utanför stolar som är så låga att deras knän avveckla högre än höfterna . Detta inkluderar toalettsitsar . Många höftledsoperationer patienter kräver en förhöjd toalettsits att hålla sig från att ha detta hända . Genom att lägga kuddar på en favorit stol om den är för låg kan patienten sitta i den och hålla höfterna mer upphöjda än knäna .

Crossing Legs

Det är viktigt för patienterna höftplastik att inse att de inte kan korsa benen . Sittande , bör de hålla sina fötter cirka sex inches isär . Stående bör de korsa aldrig sina fötter . Detta gäller även liggande . Människor kan sova med en kudde mellan benen så att de inte kan korsa dem .

Säkerhetsföreskrifter

Det är klokt av dem som återhämtar sig från en höftledsoperation lägga saker de använder ofta i en höjd som inte gör dem böja sig ner eller nå höga . Människor ordna vanligtvis möblerna i deras hem , vilket tillåter dem att förhandla lätt genom rum när du använder en rullator eller kryckor . Lösa skinnfällar och sladdar kan utlösa ett fall om de inte avlägsnas eller ordnas så de är inte ett hot. Bad är ett problem för en höftledsoperation patient , men en duschstol eller en stödhandtaget installeras i badrum kan bidra till att övervinna detta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.