hur är en MRT av urinröret till?

Vad är en MR ?

MR står för magnetisk resonanstomografi. Det är ett system av elektromagneter som fungerar tillsammans med pulser av mycket bestämda radio vågor för att producera en bild . Till skillnad från röntgen och CT-scan, som är beroende att skapa bilder av de jämförande densiteter mellan ben , muskler och organ , MRI kan urskilja mellan de olika mjuka vävnader i kroppen , vilket de gör undersökande operationer föråldrade .

Förberedelse för arbetsordningen

Som sagt , MRI lita på mycket kraftfulla magneter för att generera bilder . När denna teknik var först i bruk , upplevde många människor allvarlig skada genom att vara på magneten närhet med metalliska implantat såsom splitter från gamla skador , stift metall från operationer , pacemakers , och tandimplantat. Magneten slet bokstavligen ut dem ur patienters kroppar . För detta ändamål genomgår patienten en serie röntgenbilder för att se till att inga sådana metall faror under deras hud innan de har MRT.

Vid urinröret MRI , en kontrast som ändrar den lokala magnetiska fält i cellerna impregnerar krävs . Normalt en sjuksköterska infogar en kateter som innehåller denna kontrast upp längden på urinröret in i urinblåsan några minuter innan MRT . Patienten urinerar sedan ut att belägga insidan av urinröret omedelbart före kliva in i MRT-salen .

MRT av urinröret

Patienten är riktad att ligga på en motordriven bord . Tabellen är ansluten till MRT maskinen, som visas som en stor kub med en horisontellt orienterad röret i mitten . Tabellen glider patienten i röret , stoppa när ljumsken är centrerad med MRT maskinen. I maskinen , som omger patienten är två enheter som på ett cirkelresonemang spår . En är känd som en spole , som kan avge och ta emot energi radiovågor . Den andra är elektromagneten , i de flesta fall en tråd inneslutna i ett vakuum rör fyllt med flytande helium .

Magneten spår över eller under patienten tills den är riktad mot patientens urinröret . En läkare eller laboratorieassistent i ett angränsande rum använder ett system datorkontroll att engagera magneten . Detta genererar ett så mäktigt område som enskilda väteatomer , delar av molekyler som utgör hela kroppen , orientera sig i en enda riktning mot magneten , alla utom de celler som har impregnerats med kontrasten . Den läkare eller tekniker inleder då radion spole , som sänder ut en signal på en högt utvecklad frekvens som endast påverkar väteatomerna i kroppen , minutiöst förändra deras orientering på grund av den energi som de överför till dem .

Batteriet är avstängd , och de drabbade väteatomer sakta återgå till orientering skapats av magnet , ger ifrån sig överskottsenergin som de gör så . Denna energi känner av spole och skickas till läkare eller tekniker datorsystem som tolkar det i en tvådimensionell bild eller tvärsnitt av urinröret .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.