hur du utför en nödsituation trakeotomi

Ett brådskande trakeotomi kan vara nödvändig om en person inte kan andas och Heimlich manuver ( genomfört minst tre gånger ) har misslyckats med att återställa normal andning . Hundratals människor dör varje år från olika hinder i luftvägarna , och utför en nödsituation trakeotomi kan vara deras enda hopp om överlevnad
1 .
Om personen fortfarande är vid medvetande, snabbt förklara för dem att hindret inte har tagits bort av den Heimlich , och ett brådskande förfarande är nödvändigt . Om de inte är medvetna , eller efter att du har förklarat situationen , lokalisera indrag mellan Adams äpple och Cricoid brosk . Du kan känna det genom att köra fingret ner Adams äpple . Du kommer att märka en liten " dal " mellan Adams äpple och brosk , kallas cricothyroid membranet . Det är där du kommer att klippa .
2 .
hjälp av kniv eller rakblad , gör en halv tum bitar, ungefär en halv tum djupt i cricothyroid membran . Det bör inte vara mycket blödning , om det görs på rätt sätt . Du kommer att behöva öppna slitsen , antingen genom att nypa den skurna eller genom att sticka in spetsen på ett finger .
3 .
in halm . I avsaknad av ett sugrör , kommer alla ihåligt rör form arbete . Du kan använda en kulspetspenna med bläck och avlägsnas våren , en ihoprullad bit tjockt papper eller kartong , vad finns till hands . Även om detta är ett brådskande förfarande , vara så känslig som du kan , för att undvika att riva vävnaden .
4 .
Ge två snabba andetag i röret . Vänta i cirka fem sekunder och sedan ge ett annat andetag . Genom denna punkt, om förfarandet har gjort rätt ska patienten kunna andas på egen hand , men det kommer att bli svårt . Du bör märka bröstet stigande och fallande , och känner luftrörelse genom att placera handen ovanför röret .

tips och varningar


 • ha någon med en klocka hålla reda på tiden , och låta dig veta när varje minut passerar . Det finns något som kallas regeln om tre : Tre minuter utan syre=döden
 • Be någon ringa ambulans medan du utför denna procedur . .
 • Du inte har tid att sterilisera någonting, så bryr sig inte .
 • Detta är en " sista utväg " typ av förfarande . Det bör endast göras om personen inte kan andas , har Heimlich utförts tre gånger utan framgång , och det finns ett omedelbart hot om döden , om förfarandet inte utförs .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.