hur man får hjälp i hemmet under en återhämtning

Många av oss är beroende av familj och vänner att hjälpa oss under de tider då vi är sjuka eller återhämtar sig från en skada . Tyvärr har vissa människor inte någon som de kan räkna med som bor i närheten och som skulle vara villiga att erbjuda några riktiga hjälp . Folk i allmänhet gillar inte att förlita sig på grannar eller tillfälliga bekanta som de känner att det kan vara ett införande . Toughing det ut ensam kan vara mycket svårt och inte alltid säkert eller logisk sak att göra .

Människor i alla åldrar som bor ensamma eller lever med någon som är borta för det mesta kan hamna i en tillfällig situation där de önskar att de hade någon att hjälpa dem . Det kan vara att göra ärenden , fixa mat, städning och andra uppgifter , eller bara att ha någon att prata med så att de inte kommer att vara ensam . Om personen är en förälder och är sjuk , kanske barnen måste hämtas från skolan och tagit någonstans, men det är svårt för en person som driver en feber som skall utföra alla de vanliga uppgifter .

Depression eller ångest kan vara en annan försvagande situation som kan göra någon verkan för livets krav . Dessa är ofta bara de gånger ingen är runt för att hjälpa till .

Om du någonsin befinner dig i en situation där du verkligen önskar att du hade en annan person att hjälpa dig, oavsett vad som händer , är det värt komma ihåg att för de flesta av oss , kan hjälpa vara ett telefonsamtal bort .

Även om vi tenderar att tänka på "hjälpare " byråer eller " hem hälsa " byråer som bara för äldre eller allvarligt sjuka , detta är en missuppfattning som kan hålla dig eller någon du bryr dig om att försöka att kämpa den goda kampen ensam hemma .

finns myndigheter och enskilda som utför bara de uppgifter du behöver , oavsett vem du är eller vad din situation är . Även om en person har någon annan i hemmet eller en hel familj , anställa någon annan att hjälpa kan vara en enorm lättnad . Dessa personer kan kallas " följeslagare "eller andra valperiod , men det är en felaktig benämning och frammanar någon som kommer och hålla dig sällskap . De kan göra det, men de också kommer att göra lätt hushållsarbete , handla , laga mat , göra ärenden , transportera dig någonstans , eller ett antal andra uppgifter , som du önskar . Dessa individer är inte alltför dyrt , och oftast är temporärt ändå .

Det lönar sig att ringa och få hjälp när situationen kräver det . Se några andra stegen nedan för att förstå mer om medhjälpare, följeslagare och myndigheter som kan erbjuda det du behöver .
1 .
Bestäm hur din situation är , realistiskt . Ibland är vi förvägras behöver hjälp , tänkte vi kan göra allt ensam . Kanske vi kan, men på vilken risk ? Om du bara ut från sjukhuset , lider av en sjukdom eller bara har en svår tid coping , då överväga att få hjälp .
2 .
inte tror att du kommer att dömas för dina problem . Att hjälpa andra är vad kamrater och hjälper byråer är avsedda för . De är där för att hjälpa dig , och kommer gärna att komma och göra vad du behöver .
3 .
anställa någon för bara ett par timmar och se hur det går . Du kan hitta listor för följeslagare organ i din telefonbok under "Hem hälsa " eller " följeslagare . "Om det mest är städning du behöver ha gjort , så du kanske vill titta under " pigor "eller " rengöring . " Ibland kommer de att göra andra saker också, men du måste begära att det på framsidan . Titta i din lokala tidning för listor över personer som kan ge referenser för denna typ av arbete , och träffar en eller två av dem först . Behålla sitt telefonnummer om du inte behöver dem direkt . De kommer gärna träffa dig och om du väljer att anställa någon , då de inte kommer att vara en främling för dig , något som håller många människor från att få hjälp .
4 .
Var tydlig med det företag eller enskilda vad du behöver dem för att göra för dig . Om du verkligen behöver någon att skura köksgolvet , sedan berätta för dem , eftersom " kamrater " och liknande titlar inte får göra tunga städning , bara lätt hushållsarbete . På samma sätt skulle en del människor inte bekväm att transportera någon i sin bil eller de kanske inte ens har en bil , så kolla i förväg .
5 .
Hitta någon som uppfyller dina behov . Om du hyr en person och få reda på att den av någon anledning fungerade inte bra , låt inte det hindra er från att hitta någon annan . Om du vill ha någon som kan föra ett samtal , eller någon som kan lyssna på dig och hålla dig sällskap , sedan möte dem i förväg är viktig . Vidare kan ålder göra en skillnad , och vad som är sällskap till någon i deras 80-talet är inte nödvändigtvis det samma för en hjälpare i 20-årsåldern . Ålder kan göra stor skillnad i att få den typ av hjälp du behöver.
6 .
se situationen som en möjlighet att få hjälp vid en tidpunkt som troligen är tillfällig och endast när du behöver det . Stödet är väl värd priset . Gå vidare och ta det , och du kommer förmodligen bli mycket glad att du gjorde .

tips och varningar


 • flesta organen har inte kontrakt och är flexibla i schemaläggning besök .
 • kontrollera att användaren har tillförlitliga referenser och har haft en check bakgrund säkerhet om du hyra dem från en annons .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.