hur man får i en bil efter höftoperation

Komma i och ur bilen är en av de svåraste och potentiellt smärtsamma aktiviteter för någon som har haft en höftledsoperation . Skjutsen hem från sjukhuset kan vara ganska problematiskt om den enskilde inte vet det bästa sättet att närma sig detta dilemma . Med hjälp av en familjemedlem , vän eller sjukhuspersonal , detta är knepig genomförbart med ett minimum av obehag . Att veta det rätta sättet att komma in och ut ur ett fordon kan du komma hem och sedan fram och tillbaka till möten .
1 .
Undvik att försöka komma in eller ut ur bilen själv . Vägrar att hjälpa är inte bara falskt mod , det är potentiellt farligt eftersom du kan flytta ut höften efter en ersättare operation .
2 .
Kom ihåg , nyckeln försiktighetsåtgärder för en höftledsoperation patienten att undvika framåtböjd mer än 90 grader , undvika att korsa benen hela tiden , aldrig rotera kirurgiskt repareras benet utåt och aldrig ta med din knä upp så att den är högre än höften. Människor använder ofta dessa rörelser när du skriver ett fordon så du måste göra en samlad insats inte att göra det .
3 .
Be någon att placera baksidan av passagerarsätet i tillbakalutad position som långt han kan . Sitt ner långsamt på bilsätet med benen utåt bildörren . Har någon placerar din kryckor in i baksätet på bilen .
4 .
Låt personen medhjälp du lyfter upp vänster ben som du luta sig tillbaka på bilsätet . Tala om för personen att stödja benet genom att hålla hälen på foten och baksidan av vaden . Scoot upp så att benet kommer att klara bildörren som den person sakta svänger benet i bilen . Se till att de går långsamt , särskilt om din vänstra ben var den kirurgen opereras . Försök inte att svinga benet i av egen kraft .
5 .
Bo i en tillbakalutad ställning som din hjälpare svänger höger ben i bilen . Detta kommer att bli en smärtsam proposition om din läkare som drivs på höger ben . Instruera dem att gå sakta , men kom ihåg att stanna i en tillbakalutad ställning och så långt " upp " på sätet så du kan vara så att benet kan lätt klara dörren och svänga in i bilen .
6 .
Placera en kudde under huvudet för komfort under ritten . Bo i tillbakalutad position sedan satt upp kommer du nära att bryta din försiktighetsåtgärder och därmed skapa en potentiellt farlig situation . Har den som hjälper dig ansluta din bältet .
7 .
Avsluta bilen i motsatt sätt du fick till det. Har någon sakta stöd benet och svinga den ut, som du håller dig tillbakalutad och tillbaka på sätet . Låt dem ta bort det andra benet på samma sätt innan du sätter dig upp . Förvärva dina kryckor och stå långsamt när du lämnar bilen.

tips och varningar


 • Se till att din läkare ger klartecken för dig att köra innan så , vilket vanligtvis inträffar ungefär en månad efter en höftoperation som inte har några komplikationer .
 • Håll dig borta från sportbilar och de med låga skålade säten eftersom detta kommer att orsaka problem när du försöker gå upp och kräver att du böjer mer än din försiktighetsåtgärder tillåter .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.